KULTer.hu - Kóstold meg Ivánék lemezét!
109687
post-template-default,single,single-post,postid-109687,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kóstold meg Ivánék lemezét!

Elkészült az Ivan & The Parazol és a MONYO Brewing közös söre, az Exotic Post Traumatic. 2000 liter készült belőle, és különlegessége, hogy egy teljesen új sörtípus, a Brut Ale eperrel megbolondított változata.

A KEG Sörművházban mutatta be az Ivan & The Parazol negyedik nagylemezéhez készített sört a zenekar és a kisüzemi sörök zászlóshajója, a MONYO Brewing. A bemutatón a banda tagjai dedikálták és csapolták is az új epres Brut Ale-t. „A sörkülönlegességek kedvelőjeként és fogyasztójaként a zenekar már nagyon régen szeretett volna valamilyen ehhez hasonló együttműködést egy főzdével. A MONYO Brewing több szempontból is a legjobb lehetőségnek bizonyult” – meséli Vitáris Iván, a zenekar frontembere.

„Alapvetően szerettük volna, ha a lemez köré egy olyan kíséret kerül, ami az összes érzékszervet igénybe veszi: a zene a fülnek, a klipek és fotók a szemnek, az ízlelőbimbóknak pedig egy saját sör.”

A MONYO Brewingtól egyébként sem állnak távol az együttműködések, tavaly a Quimbyvel dolgoztak együtt.

Főztek már sört a székesfehérvári püspöknek és Bogdán Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott kapusának, illetve neves borászokkal is kooperáltak már.

Sok közös ötletelés után végül a Brut Ale-re esett a választás: „A 2018-as sztárstílus, a Brut Ale egy teljesen új sörtípus, ami az Egyesült Államok nyugati partjáról ered, egész pontosan San Fransiscóból. Egyfajta válasz az utóbbi évek egyik legnagyobb durranására, a ködös és juicy keleti-parti New England IPA-kra. A Brut Ale elnevezés egyébként a sör szárazságára utal. Különböző technikák és metódusok segítségével a sört csontszárazra erjesztik a sörfőzők. A végeredmény pedig leginkább egy Extra Brut Champagne-ra hajaz, így innen kapta a nevét a stílus” – segít megérteni a sör szakmai hátterét Németh Antal, a MONYO Brewing sörfőző mestere.

A pezsgős hatás egyben utalás is az új Parazol-album borítójára. A főzetet „a rengeteg belekerülő valódi eper (200 kg) bolondítja meg. Ettől lesz benne egy olyan kettősség, mint magában a lemezben. Édes, de mégis savanyú, világos, de nem átlátszó, erős de mégis könnyed, így született Exotic Post Traumatic” – teszi hozzá Iván, aki egészen az elejétől a végéig részt vett a közös sör megalkotásában, a recepttől a címkéig bezárólag. Az Exotic Post Traumatic epres Brut Ale-ből 2000 liter készült összesen, csapolva és üveges formában is megtalálható lesz országszerte.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum