KULTer.hu - Monumentális dráma a nyitott házasságról
109545
post-template-default,single,single-post,postid-109545,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Monumentális dráma a nyitott házasságról

Carlos Reygadas Castillót Mi időnk című monumentális drámájával folytatódik a Cinema Niche vetítéssorozat. A mexikói szerelmi háromszög történetét bemutató háromórás filmet egyetlen alkalommal, április 8-án 20 órától vetíti a Toldi mozi.

A Mi időnk a kortárs mexikói film egyik legizgalmasabb rendezőjének új filmje. A történet szerint Esther és Juan egy hatalmas mexikói farmon élnek, és bikákat tenyésztenek. A nő vezeti a farmot, míg Juan, aki világhírű költő, az állatok nevelésén és kiválasztásán dolgozik. Miután Esther viszonyba kezd Phillel, az amerikai lovásszal, kapcsolata férjével válságba kerül.

Juant, bár a nyitott kapcsolat híve, mardosni kezdi a féltékenység, és kénytelen szembenézni a saját és felesége valódi vágyaival.

Carlos Reygadas Castillót első, Japón című filmje óta, amely 2002-ben készült, a kortárs filmművészet egyik legeredetibb alkotójaként tartják számon. A Silent Light és a Post tenebras lux tovább erősítette a renoméját, előbbi a Zsűri díját, utóbbi a Legjobb rendezés díját nyerte el Cannes-ban. A Mi időnket a tavalyi Velencei Filmfesztivál versenyszekciójában mutatták be. Reygadas víziója szerint „a Mi időnk a szerelem egészéről szól”.

A szerelembe „a gyakorlati szempontok is beletartoznak: a kapcsolat, a kommunikáció, a hétköznapi dolgok, minden, ami egy pár világát körbeveheti.”

„Ezek mind hozzátartoznak a szerelemhez. Az emberek összekeverik a szerelmet a szerelembe eséssel. Az előbbi egy hosszú folyamat, az utóbbi a semmiből csap le rád.” – mondta a rendező. A film emlékezetesen gyönyörű képsorainak Diego Garcia az operatőre, aki korábban többek közt Gabriel Mascaro Neon Bullját és Apichatpong Weerasethakul Cemetery of Splendourját is fényképezte.

A filmet a Cinema Niche magyar felirattal vetíti. Jegyvásárlás a Toldi mozi honlapján lehetséges, a Facebook-esemény pedig itt érhető el. Minden jegy mellé jár egy, a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány.

A Cinema Niche tavaly Pablo Larraín filmjével, az El Clubbal indult. A vetítéssorozat azt tűzte ki célul, hogy segít az óriási zajban felhívni a figyelmet azokra a filmekre, amiket kár volna kihagyni.

A Cinema Niche keretein belül itthoni mozikban korábban be nem mutatott alkotásokat lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal.

A szervezők célja egy filmszerető közösség kialakítása, amelynek tagjai folyamatosan gyűjthetik, ajánlhatják a fesztiválokon látott izgalmas kortárs filmeket, megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit egyaránt.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum