KULTer.hu - A fenntartható divat ünnepe
110311
post-template-default,single,single-post,postid-110311,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A fenntartható divat ünnepe

A Fashion Festival Debrecen Divatfesztiválon (FFDD) dizájnvásár, fenntartható divatról szóló előadás, performansz és fashion party is lesz. Idén a divat és kommunikáció viszonya, a divat társadalmi és kulturális sokfélesége a téma, a vendég a delhi Pearl Academy. A második debreceni egyetemista divatfesztivál 2019. május 6. és 8. között várja a vendégeket.

A Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma és Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke másodszor rendezi meg az egyetemista diákfesztivált Debrecenben.

Idén újdonságként fashion party zárja az eseményt.

A fesztivál három helyszínen zajlik: az Apolló moziban, az Ady parkban és a MODEM-ben, de az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Élettudományi Könyvtárában is helyet kap egy kísérőrendezvény.

A fesztivált május 6-án (hétfő) 18 órakor a Divatfilmek éjszakája nyitja.

A gálaműsoron a fesztiválhoz hirdetett középiskolás és egyetemista divatfilm-pályázat nyertes filmjeit, továbbá tervezői divatfilmeket tekinthetnek meg azok, akik az Apolló moziba látogatnak. Az est házigazdája Maksa Egri Petra PhD-hallgató. Az esemény tiszteletbeli meghívottja Priyanka Sarkar, a nemzetközi dizájn-, divat- és médiaképzés egyik rangos intézménye, az indiai Pearl Academy fiatal rendezője.

Az időszakos ruhavásár/showroom kategóriában ismert Indieland csapata szervez divatperformanszt az Ady parkba május 7-én (kedd) 18 órától. A részvétel ingyenes.

A divatperformanszon a közönség aktivitására is számítanak.

A fesztivál zárónapján, május 8-án (szerda) a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ szolgál a programok helyszínéül. A dizájnvásár reggel 10-től este 19-ig tart. Idén is Nyírő Nikolett szervezi, akinek a neve összefonódott a kortárs design szemléletű vásárokkal. A látogatók hazai tervezők darabjaiból szemezgethetnek: szemügyre vehetik, megtapogathatják a ruhadarabokat, melyekkel általában csak divatfotókon találkoznak.

A fesztivál kiemelt rendezvényére keső délután kerül sor: 16-kor kezdődik Ujjwal K. Chowdhury, a delhi Pearl Academy professzora és a Médiaintézet dékánja előadása. A Fashion Branding Strategies in the Era of Sustainability című előadás a MODEM Multimédia termében hallgatható meg. A professzort bemutatja Neha Hooda, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója.

A fesztivált FFDD party zárja: az ős Dub Székházasok közül DRJ és Dj Noir áll a MODEM lemezjátszói mögé.

Az esemény kísérőrendezvényeként a párizsi Alliance Française Alapítvány nemzetközi divatfotópályázatának nyertes pályamunkáiból összeállított kiállítás tekinthető meg a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának Élettudományi Könyvtárában, a fesztivál kezdetétől május 10-ig.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum