KULTer.hu - Operával bővül a Nagyerdei Szabadtéri Játékok
110359
post-template-default,single,single-post,postid-110359,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Operával bővül a Nagyerdei Szabadtéri Játékok

Az idei nyári színházi programsorozatban a helyi Csokonai Színház mellett tizenegy vendégtársulat tizennégy produkcióját, összesen húsz előadást láthat a Nagyerdei Szabadtéri Játékok közönsége – mondta el Debrecen polgármestere a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján. A programban idén először tánc és színház mellett opera is szerepel, a Figaró házassága.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2019-es évadát május 29-én a Körhinta nyitja.

A történet Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában érkezik Debrecenbe. Vidnyánszky Attila rendező megtiszteltetésnek nevezte, hogy ők indíthatják az idei programsorozatot. „Az előadás hazajön, a történet itt született, részben innen indult el a siker útján.” Zárni pedig a Figaró házassága fogja a nyarat, legalábbis a Nagyerdőben, augusztus 12-én. Gemza Péter, a debreceni Csokonai Színház igazgatója kiemelte, hogy a szabadtéri játékokon most először mutatnak be operát: az újdonságot a helyi társulat és a Co-Opera előadásában láthatja a közönség.

A nyár folyamán olyan klasszikus musicalek kerülnek műsorra, mint a Chicago (Vörösmarty Színház) és az Őrült nők ketrece (Kultúrbrigád, Átrium); a Győri Balett A skarlát betűvel érkezik; a vígjátéki vonalat pedig többek között a Bolha a fülbe (Thália Színház) és a Ne most, drágám! (Madách Színház) képviselik.

A debreceni vonatkozások sem korlátozódnak pusztán a Körhintára: a Légy jó mindhalálig! szimfonikus koncertszínház formájában kerül színpadra.

A régi városháza adott otthont a felújított nyári játékoknak negyedszázaddal ezelőtt, mesélte Bódor Edit a szervezők nevében, majd azt a helyszínt kinőve az akkori tanítóképző főiskola udvarán ácsolt színpadon mutatták be a produkciókat a mobil lelátókon ülő közönségnek. Öt éve a Nagyerdő fái alatt csaknem minden előadást teltházzal mutatnak be immár minőségi körülmények között, fűzte hozzá.

Debrecen polgármestere elmondta, hogy tavaly már több mint 34 ezren vettek részt a színjátékokon.

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok teljes programja a ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: MTI, debreceniszabadteri.hu,

Borítókép: debrecen.hu

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum