KULTer.hu - Fókuszban a rendszerváltás
111248
post-template-default,single,single-post,postid-111248,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fókuszban a rendszerváltás

A Dunakanyar legnagyobb fesztiválja, a július 4. és 7. között rendezett VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó egyediségét az adja, hogy a zenei programokat nemzetközi színházi előadásokkal egészítik ki. A visegrádi négyek országaiból érkező színjátszó társulatok közösen is készítenek egy darabot a rendszerváltásról, amit vendégelőadásaik után, a fesztivál utolsó napján adnak elő.

Hetedik alkalommal rendezik meg a váci Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót.

A V4-es országokból érkező fiatal zenekarok koncertjei mellett nemzetközi színházi előadásokkal, utcaszínházi produkciókkal, közösségi programokkal, fényfestéssel várják azokat, akik egy olyan fesztiválra vágynak, ahol a zene mellett a kultúra és a csodálatos természet is fókuszban van.

Július 4-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Koncert avagy semmi sem tökéletes című darabja tökéletes alapozás lehet az esti fesztiválozás előtt, ugyanis a szereplők egy megakoncert szervezésébe vágnak bele. Másnap a Slovácké Színház társulata egy autizmussal élő férfi történetén keresztül komoly kérdésekkel szembesíti a nézőket, július 6-án a kassai Na Peróne Színház egy sztereotípiákat döntögető, feszültséggel átitatott színművel, a Na stáž!-zal érkezik, míg a lengyel CHOREA Színház a Jan tragédiája című művet mutatja be.

A négy ország színészei már június 24-től Vácon lesznek, ugyanis Blaskó Borbála irányításával közösen dolgoznak két héten át.

A nemzetközi workshopon a rendszerváltás témájához kapcsolódva készítenek előadást, amit a fesztivál zárónapján mutatnak be a színházi sátorban. A VéNégy szervezőinek célja, hogy minél több nézőt becsalogassanak a színházi sátorba, így a színházjegy mellé ajándék belépőt adnak, amellyel az előadás után a többi program is megtekinthető.

A VéNégyen idén a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Follow The Flow és egy igazán multikulturális zenekar, a Russkaja is fellép. A szervezők emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy a Visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák.

Csehországból az I Love You Honey Bunny, Szlovákiából a Don’t Trust Butterflies, Lengyelországból a niXes ad koncertet.

Magyarországot a DLRM, az Ohnody, a Carson Coma és a The Pontiac képviseli.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. dec. >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum