KULTer.hu - Fordítsd le a Magentát!
111208
post-template-default,single,single-post,postid-111208,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fordítsd le a Magentát!

Mila Haugová szlovák költőnő Magenta című versének magyar verziójával pályázhatnak műfordításkötettel nem rendelkező alkotók az Országos Idegennyelvű Könyvtár 14. alkalommal meghirdetett műfordítás-pályázatára.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár a nyelvek európai napja alkalmából hirdeti meg idén is pályázatát, a fordításokat augusztus 20-ig várják. A zsűri tagjai Lator László költő, műfordító, a zsűri tiszteletbeli örökös elnöke, Vörös István költő, műfordító, a zsűri elnöke, G. Kovács László műfordító és Haluska Veronka, a könyvtár munkatársa.

Mila Haugová a kortárs szlovák költészet élő klasszikusa,

fogalmaz a könyvtár közleménye. Budapesten született 1942-ben. Agronómusi, majd tanári pályáját követően a Romboid irodalmi folyóirat szerkesztője lett. Több mint huszonöt verseskötetet publikált, magyarul írt verseit az Őzgerinc című könyve tartalmazza. Francia, német, angol és szlovén nyelven is jelentek meg verskötetei; angol, német és magyar nyelvből fordít. Pozsonyban él.

A pályázat keretében az első három helyezett könyvutalványt nyer 50 ezer, 30 ezer és 20 ezer forint értékben.

A Magyar Fordítóház Alapítvány különdíjat ajánlott fel. A legjobb pályaművek megjelennek a Napút folyóirat Káva Téka mellékletében. A pályázatot az OIK a Budapesti Szlovák Intézet, a Napkút Kiadó, a Magyar Fordítóház Alapítvány, a Libro-Trade Kft. és a Suweco támogatásával hirdetik meg.

A jeligével ellátott pályaműveket augusztus 20-ig a muforditas@oik.hu címre várják.

Egy pályázó több pályaművet is beküldhet. A pályázat eredményhirdetését, értékelését és a díjátadót szeptember 27-én tartják a könyvtár olvasótermében. További információ a pályázatról a könyvtár honlapján érhető el, ahol nem csak az eredeti vers található meg, hanem annak nyersfordítása is.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum