KULTer.hu - Ha írsz, nyáron a HÍR-en a helyed!
111326
post-template-default,single,single-post,postid-111326,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ha írsz, nyáron a HÍR-en a helyed!

Ha érdekel az irodalom, próbálkoztál már vers- vagy prózaírással, és szívesen tanulnál az ország legjobbjaitól, jelentkezz július 2-ig a Hajdúböszörményi Írótáborba (HÍR), ahol a hasonló érdeklődésű fiatalok és elismert alkotók társaságában az irodalom társművészetekkel való kapcsolatáról is többet tudhatsz meg.

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör (KLHIK) a HÍR-t

azzal a céllal, hogy minden korosztályhoz, de különösen a középiskolások szélesebb köréhez eljusson a kortárs irodalom. Az előző két évhez hasonlóan az idei eseménynek is a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának Kollégiuma, valamint a Hajdúsági Múzeum ad otthont a tábor névadó városában július 16-tól 20-ig.

A prózai íróiskolák vezetői Berta Zsolt, Sopotnik Zoltán és Vörös István lesznek, költészeti szemináriumokat pedig Áfra János, Babiczky Tibor, Deres Kornélia, Kemény István és Magolcsay-Nagy Gábor tartanak. Az íróiskolák célja nem csupán az, hogy teret adjon a kreatívírás-oktatásnak, de Papp-Für János KLHIK-elnök elmondása szerint a legtehetségesebb fiatalok pályáját a továbbiakban is segítik,

a színvonalas írásoknak publikálási lehetőséget biztosítanak.

Az íróiskolákat követően, délután és este kötetbemutatókkal várják az érdeklődőket. A meghívott vendégek közt minden évben szerepelnek jelentős életművel rendelkező alkotók, de fiatal szerzők is gyakran bemutatkoznak a közönség előtt. Eddig négy nevet jelentettek be a szervezők.

Akik idén már biztosan részt vesznek a kötetbemutatókon, esti beszélgetéseken: Szabó Imola Julianna, Jenei Gyula, Géczi János és Likó Marcell.

Az irodalommal együtt él a zene az írótáborban, ezt nem csak a Vad Fruttik frontemberének szereplése jelzi, hanem a tervezett koncertek is: a Hajdúsági Múzeum belső kertjében esti koncertet ad Ruby Harlem, Berta Zsolt, a Másik oldal és a Retronome.

Papp-Für János főszervező az MTI-nek elmondta, hogy az írótáborok közt az elmúlt években a hajdúböszörményi Kelet-Magyarország egyik legnépesebb rendezvénye lett.

Az idei programokon mintegy száz fiatal részvételére számítanak, köztük határon túli – Erdélyből, a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkező – tehetségekre is.

A részvétel nincs korhatárhoz kötve.

A jelentkezési lap a Hajdúböszörményi Írótábor Facebook-profilján érhető el, vagy a pappfur@gmail.com e-mail címen kérhető, ugyanitt vagy a 06/30 450-80-91 telefonszámon további információ is kérhető.

A fotókat Áfra János készítette.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum