KULTer.hu - Összművészeti utcafesztivál Debrecenben
111613
post-template-default,single,single-post,postid-111613,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Összművészeti utcafesztivál Debrecenben

Immár harmadszor rendezi meg a PAD Utcafesztivált Debrecenben a b24 Galéria. A három nap alatt többek között pop-up kiállítással, színielőadással, felolvasásokkal, filmvetítésekkel és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A PAD (Picnic & Art Debrecen) Utacafesztivál szervezésekor a b24 Galéria arra törekszik, hogy június 19. és 21. között olyan integratív ifjúsági-közösségi színtérré váljon, ahol a művészetek egymással párbeszédet folytatva, egymást megerősítve lehetnek jelen, és ahol a helyi művészeti és művészetpártoló közösségek egymásra találhatnak. A fesztivál ezúttal az Életnagyság című kiállításhoz kapcsolódik.

Az utcafesztivált Grandpierre Atilla előadása nyitja, aki a b24 Galéria kiállításában Az Élő Világegyetemről beszél majd.

Ezt követi a galéria Rakterében a DESztori című pop-up kiállítás megnyitója, mely a Debreceni Egyetemi Színház történetét mutatja be. A DESzínház 2000-ben egységes szervezetként alakult meg, mára viszont ernyőszervezetté nőtte ki magát, mely több zenei és irodalmi csoporttal tart kapcsolatot, valamint jelenleg négy társulat működését biztosítja vagy segíti. A kiállítást megnyitja: Szentei Tamás, a DMJV kulturális osztályvezetője és Lakó Zsigmond, a Debreceni Egyetemi Színház igazgatója.

Az egyetemi színjátszók a Deszgráfia című felolvasószínházi előadással is készülnek.

Somogyi Tibor Front van című egyfelvonásosát Simon Dorka, Somogyi Tibor, Som Balázs és Sőreghy Ágnes adják elő.

Költészet, spoken word, rap és versmegzenésítés is hallható a Fiatal debreceni költők estjén 20-án 18 órakor.

Résztvevők: Gyarmati Dominik, Horváth Imre Olivér, Kovács Edward, Maklári Judit, Papp Gréta, Szegedi Eszter, Visnyei Petra. Az utcafesztivál harmadik napján Erdei Nóra városi sétájával a fesztivál kinövi az utcát: Debrecen belvárosának minden egyes négyzetméterére rengeteg helytörténeti érdekesség, látnivaló jut. A közel másfél óra során feltárul Debrecen múltja, kiderül, hol volt egykor a Sánta-köz, hol töltötte gyermekéveit Szabó Magda, vagy hogy hol keresztelték meg Petőfi Sándor fiát, Zoltánt.

A fesztivál három napja alatt a Flexible Juice, BetterThanEver, TPSRPRT, a Sofar Sound Debrecen meglepetése, MÖRK és BOM lépnek fel.

Performansszal készül a ROZÉ Társulat, rövidfilm-válogatással a Malter Vándor Filmfesztiválindiai fúziós, kortárs és Bollywood táncokkal Rukmini Sofia, azonban még itt sincs vége a programoknak. A részletek itt érhetőek el.

Forrás: A PAD Utcafesztivál Facebook-oldala

Borítófotó: Ásztai Csaba

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum