KULTer.hu - Nemzetközi díjat nyert a magyar animáció
112483
post-template-default,single,single-post,postid-112483,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nemzetközi díjat nyert a magyar animáció

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a közönségdíjat a szombat este véget ért poznani nemzetközi animációs filmfesztiválon, amely csaknem 500 alkotást vonultatott fel az elmúlt héten. 

Milorad Krstic a díjat a lengyel közönségnek videóüzenetben köszönte meg, mely megtekinthető a Filmalap videómegosztó csatornáján. Milorad Krstic egyedi látványvilágú, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült akcióthrillere a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba,

a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt.

A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása, zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje a locarnói fesztivál egyedülálló szabadtéri vetítésén, a 8000 férőhelyes Piazza Grandén volt tavaly,

azóta megnyerte a bukaresti fesztivált, majd három díjat elhozott a Sevillából, Triesztben a SkyArte, Brüsszelben a BeTV televízió különdíját és a zágrábi Animafesten a fődíjat nyerte el.

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege, a HNFF World Sales a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette.

A magyar animációt műsorra tűzték az amerikai mozik, DVD-n és online is elérhető.

Itthon a Mozinet mutatta be novemberben a Ruben Brandt, a gyűjtőt, eddig mintegy 50 000-en váltottak rá jegyet. Nemrég indult el a film temérdek művészeti utalását feldolgozó Okosmozi online tudástár, érdemes böngészni az oldalon, ha szeretnénk megtalálni, milyen ismerős képek villantak fel a film nézésekor.

Bede Ábel KULTer.hu-s kritikája a filmről itt olvasható.

Forrás: Papageno

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jan. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum