KULTer.hu - Szexi közgazdaságtan is lesz a Bánkitón
112258
post-template-default,single,single-post,postid-112258,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szexi közgazdaságtan is lesz a Bánkitón

Ha a Bánkitó Fesztiválon az összes civil, kulturális és közéleti programot, színházi előadást és koncertet átfedés nélkül egymás után rendeznék, a fesztivál 26 napig tartana. Ám a Bánkitó 4 napos, így minden órában tucatnyi program közül kell választania a fesztiválozóknak. Már csak ötöt kell aludni a kezdésig: a Budapesttől alig 70 kilométerre táborozó Bánkitó Fesztivált idén július 10-e és 13-a között rendezik, a témája pedig a társadalmi buborékok.

Az idei Bánkitó Fesztivál zenei felhozatalában ismét képviselteti magát a magyar független zenei szcéna, legyen szó még csak feltörekvő bandákról vagy már egészen befutottakról. Ráadásként érkezik néhány egészen különleges előadó a tengeren innen és túlról is.

A Bob Moses (CAN), a Viagra Boys (SWE), Saul Williams (US) és a Sudan Archives (US) mellett idén először érkezik a Bánki-tó partjára Szabó Balázs Bandája.

A Middlemist Red és a Fran Palermo rendhagyó módon közös koncertet ad, a Jazzékiel pedig 10 éves jubileumi lemezbemutatót tart majd. A társadalomkritikus hip-hop vonalat Krúbi és Dé:Nash, a legfiatalokat pedig többek közt a Carson Coma és a Siketfajd képviseli majd. Visszatérő vendégként az orosz-német Sado Opera is előadja queer performanszát.

A Bánkitó Színházi Fesztivál a személyes történetektől a társadalmi perspektívából pásztázó előadásokig a legváltozatosabb módokon pukkasztja majd a buborékokat.

A programban megtalálható a fiatal színházalkotó generáció jelentős része. A European Freaks-szel érkezik a Stereo Akt, Egyperces színházzal a TÁP. A Tudás Hatalom-Mentőcsónak Egység a Cigány magyar című előadásban a fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban.

Két rövid között egy társadalmi téma!

– ez az idén először saját moziként működő filmes szekció jelmondata. A bánki Polgármesteri Hivatal belsejébe a Malter érkezik rövid-, a Verzió pedig dokumentumfilmekkel. A Szájensz Szeánsz keretében pedig tovább folytatódnak a gondolkodós programok: Kőváry Zoltán az egzisztenciális pszichológiába nyújt betekintést, a Felvételi Előkészítő Bizottság megvitatja, hogy van-e irodalmi értéke a hip-hopnak, a Rajk László Szakkollégium Szexi csoportja pedig többek között a halogatás közgazdaságtanát is bedobja majd témakavalkádjukba.

A borítófotó a Bánkitó Fesztivál honlapjáról származik.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum