KULTer.hu - Támogasd a legtehetségesebb fiatalt!
113428
post-template-default,single,single-post,postid-113428,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Támogasd a legtehetségesebb fiatalt!

A KULTer.hu szerkesztősége idén is átadja a 2018-ban alapított KULTer stART díjat. Hamarosan kiderül, melyik 8 fiatal szerzőnk került a shortlistre, és augusztus 25-ig bizakodva várjuk az olvasói felajánlásokat is!

A díj célja

A KULTer.hu szerkesztősége kezdettől fontos feladatának tartja, hogy teret adjon a fiatal kritikus- és szépírógeneráció képviselőinek, s szerény lehetőségeihez mérten támogassa őket építő kritikával, gyakornoki programok indításával és szakmai eseményeken történő szereplési lehetőségekkel.

A KULTer stART díj azoknak a munkáját hivatott elismerni, akik már talán kevésbé igénylik a mentorálást, mégis nagy elhivatottsággal járulnak hozzá, hogy a KULTer.hu kortárs kultúrportál napról napra egyedi élményt nyújtó tartalmakkal szolgáljon olvasóinak. A díj tehát a 30 évesnél nem idősebb, kritikusi, tudósítói és szépírói tevékenységgel foglalkozó szerzőknek ad lehetőséget.

A díj odaítéléséről

A jelölési folyamat kétfázisú. A kizárólag egyedi tartalmakat közlő litKULT, vizuálKULT, popKULT és Szépirodalom rovat vezetői – szerkesztőségi egyeztetés után – 2-2 szerzőt javasolnak az elismerésre rövid szöveges értékelés kíséretében. A 8-as listára került nevekből a 8 tagú szerkesztőség egyszerű többségi szavazás alapján dönt arról, ki szolgált rá leginkább, hogy a KULTer stART díj birtokosa legyen.

A tavalyi díjazott

Az első KULTer stART díjat Varga Ákos nyerte el, aki 1991-ben született. Rövid ideig televíziós műsorszerkesztőként dolgozott, jelenleg pedig a Viacom egyik csatornájának (RTL SPIKE) programszerkesztőjeként tevékenykedik, valamint a Kortárs Online filmrovatának vezetője, illetve szabadidejében elhivatott szabadúszó filmforgalmazó.

A díjazás formája

A díjazás teljes egészében magántámogatásokból valósul meg. Az elismerés az olvasói felajánlások függvényében alakuló pénzjutalomból (tavaly 100.000 Ft), egy kortárs képzőművész által készített műtárgyból (tavaly Tamus István festménye), egy feliratozott üvegplakettből, valamint egy, a KULTer.hu profiljához illeszkedő értékes ajándékcsomagból áll, melybe kulturális tartalomszolgáltatók felajánlásai kerülnek.

A te segítségedre is szükség van

A támogatás összegétől fontosabb maga a gesztus, de egy 20.000 forintos felajánlással már te is nagyban hozzájárulhatsz, hogy a KULTer stART díj idén is azt jelentse, amit tavaly: egy fontos visszajelzést, az oldal egyik elhivatott, tehetséges szerzőjének, aki neked is hálás lesz majd. A támogatók névsorát a shortlisten, valamint a díjazott személyét közlő hírben is feltüntetjük.

Augusztus 23-ig Facebook-üzenetben vagy e-mailben (a kulterportal@gmail.com címen) bizakodva várjuk a támogatói szándék jelzését, kiegészítve a felajánlani kívánt összeg pontos megjelölésével, melynek átutalására még a hivatalos díjátadó előtt, szeptember közepéig számítunk.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum