KULTer.hu - Átalakított székek jótékony célra
115019
post-template-default,single,single-post,postid-115019,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Átalakított székek jótékony célra

A Basic Collection bútorforgalmazó többek közt egy szobrászt és egy tetoválóművészt kért fel, hogy alakítsanak át dizájnszékeket a saját stílusuk szerint. Az átalakított darabokat a budapesti Design Hét keretében október 10-én, a Flashback Photo Studióban árverezik el, az aukcióból befolyt összeget a Démétér Alapítvány javára ajánlják fel.

A vendéglátóipari és irodai dizájnbútorokat forgalmazó Basic Collection harmadik alkalommal vesz részt a budapesti Design Hét programsorozatán. A 11 alkotót arra kérték fel, hogy kínálatukból válasszanak egy-egy széket, és azokat szabadon értelmezve alakítsák át saját stílusuk szerint.

Az átalakítás új jelentéstartalommal ruházza fel a használati tárgyakat.

A székek átalakított formája teljes egészében csak a Design Héten lesz látható, amikor a Basic Collection október 10-én (csütörtök), 19 órától kiállítja az elkészült műalkotásokat, és egyúttal bemutatja a művészekről készült rövidfilmeket is.

Az alkotók:

Anna Amélie / Oláh Anna (tervező), Farkas Tatjana (szobrász), Csík Hargi (grafikus), Király Tamás (tetováló), Kusovszky Bea (képzőművész, festő), Gömbös János (grafikus), Manna / Dezső Marianna (tetováló), Melka Studio (keramikus, graffitis és utcai művész), Miss KK (utcai művész), OST Konzept (divatmárka) és Pósalaki Anett (visual artist).

A Démétér-Ház a Szent László kórház területén működik, és csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek gyógyulási folyamatát segíti. Az összeget az épület régi szárnyának felújítására fordítják majd.

Borítófotó: Miss KK széke

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jan. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum