KULTer.hu - Dalpremier – Eat at Joe’s: Szabadon Járj!
115434
post-template-default,single,single-post,postid-115434,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Dalpremier – Eat at Joe’s: Szabadon Járj!

Az Eat at Joe’s Imrefi József gitáros-dalszerző egyszemélyes projektje. A dalok életre keltéséhez zenész barátai és ismerősei járulnak hozzá, a konkrét színpadi felállás pedig még formálódik. Joe korábbi, eddig fiókban porosodó számai kerülnek sorban a hallgatóság elé, kezdve a Szabadon járj! című dallal.

Az Eat at Joe’s név utal a 30–50-es évek amerikai rövid rajzfilmjeire (Tom és Jerry, Droopy, Tapsi Hapsi stb.). A felirat neonreklámként, keszekusza kémcsőként vagy például repülő kondenzcsíkjaként köszönt vissza.

Az Eat at Joe’s felirat egyre több részben jelent meg rejtetten, és a fiktív reklámszöveg a rajzfilmesek belső poénjává vált.

Imrefi József, azaz Joe mindig részt vett kreatív alkotófolyamatokban: korábban a zenélés mellett többek között rajzolt, honlapokat készített, programokat vagy épp verseket írt, soha nem tudott „semmit sem csinálni”. Szereti Adamis Anna dalszövegeit, melyek szerinte bármely verssel fel tudnák venni a versenyt. Vannak komolyabb, lírai szövegei is, de

fontos számára, hogy némely dalokban megjelenjen a humor, akár szóviccek formájában is.

Joe-ra nagy hatással volt többek között a Zanzibár zenéje: egy meghatározó EFOTT-koncertélménnyel kezdődött ez az inspiráció, de Jean Michel Jarre és a komolyzene is közel áll hozzá.

A most debütáló kliphez tartozó szám fiatalos, lendületes, ezért kiváló bemutatkozó dalnak. A videoklip is erősen támogatja a mondanivalóját:

találd meg azt, amitől szabadnak érzed magad!

A klipben a fiú a városi, monoton betondzsungelben jár-kel, míg a lány mezítláb a természetben. A találkozásukkal áll elő a szabadság élménye, mely a klip végén sugallt módon teljesedik ki. A felvételek Joe pesti házi stúdiójában készültek, majd a „távolságot nem ismerő” Debrecenben, Budapesten és Kehidakustányban is működő Hangforrás Produkció közreműködésével zajlott a produceri és utómunka, valamint a képi anyagok létrehozása.

A tervek szerint a jövő év az építkezéssel, csapatverbuválással és koncertezéssel fog telni,

remélhetőleg a rádiókban is hallhatjuk majd a dalokat. Az Eat at Joe’s életében tehát egy izgalmas időszak kezdődik. Ha szívesen követnéd a történéseket, az Eat at Joe’s Facebook-oldalán minden újdonságról értesülhetsz.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum