KULTer.hu - Garaczit és Szelest is díjazták a molyok
114939
post-template-default,single,single-post,postid-114939,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Garaczit és Szelest is díjazták a molyok

A Moly nevű könyves közösségi médium kihirdette a Merítés-díj idei nyerteseit, ugyanis lezárultak a közönségszavazások, és a kategóriák zsűrijei is döntésre jutottak. 

Az egyik díjátadóra a Moly-szülinapon lehet számítani, azonban a széppróza kategória díjazottaival feltehetően november 9-én 16 órától beszélgetnek a Magvető Caféban, és ekkor adják át nekik az elismerést.

A Moly négy kategóriában ítéli oda a zsűri és az oldal olvasóinak Merítés-díját: széppróza, líra, gyermekirodalom és ifjúsági irodalom.

A jelöltek között 2018-ban magyar szerzőktől első kiadásban megjelent könyvek szerepeltek, a közönségdíjra tíz-tíz kiválasztott könyv közül szavazhattak az oldalon regisztrált tagok. A kategóriák zsűrijeit egyébként szintén a Moly felhasználói alkotják, közülük is talán a legaktívabbak.

Líra kategóriában Szeles Judit Szextáns című, második verseskötete nyerte el a zsűri elismerését.

A közönségdíjat Simon Mártonnak ítélte a közösség a Rókák esküvője című, korábban Horváth Péter irodalmi ösztöndíjjal jutalmazott kötetéért. A fikciós széppróza kategóriában a legtöbb moly Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című Libri-díjas regényére szavazott.

A zsűri Garaczi László Hasítását választotta a legjobb szépprózának.

A gyermekirodalom kategóriában a közönségszavazást Bodor Attila A tél menyasszonya című munkája nyerte, míg a zsűri díját Harcos Bálint kapja A boszorkánycica című gyermekkönyvért. Maksai Kingát Mia & Maja című ifjúsági regényéért választotta a 2018-as legjobbnak a zsűri, a közönségdíjra pedig Gabriella Eldtől a Talpig feketébent szavazták meg a közösségi oldal felhasználói.

A Merítés-díj korábbi elismertjei között szerepel Dragomán György, Závada Pál, Bartis Attila, Grecsó Krisztián, Krasznahorkai László és Vida Gábor is.

A borítófotót Áfra János készítette.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum