KULTer.hu - Hétfalú házat terveztek az erdőszélre
115381
post-template-default,single,single-post,postid-115381,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hétfalú házat terveztek az erdőszélre

Hét párhuzamos főfalból áll majd az a látványos, háromszáz négyzetméteres ház, amely a csákberényi rendhagyó kápolnát is tervező M Á S Építész Stúdió új projektje. Az erdő szélén álló épületen szinte keresztül lehet majd látni, a terv valódi különlegessége azonban az, hogy a családi lakóház a szakaszos építkezés során sem látszik majd félbehagyottnak.

„A ház hét fallal koncepciója a megrendelő megismerésével, az általa támasztott igények alapján kezdett el kibontakozni.” – írták kérdésünkre a tervezők. „Egy olyan épület kialakítása volt a cél, amely bár egy nagy egységet alkot, mégis képes a különböző tereket elválasztani, és szeparált, védett helyeket alakít ki az itt lakók számára. Ennek érdekében

az egyes funkciók egymástól elkülönítve, sakktáblaszerűen eltolva kerültek helyre.

Ez a tömegjáték izgalmas belső kertek megvalósítását tette lehetővé, melyek egyedi hangulatot adnak a fedett funkcióknak. Másik fő kiindulási szempont volt az épületegyüttes ütemezhetősége, ezért a terek-térkapcsolatok tervezésekor

fontos volt, hogy kisebb egységekben is működni tudjon az épület.

A ház a telek különleges adottságaiból indult ki, egy fenyőerdő és akácos közötti mezőn helyezkedik el, kilátással a Vértes hegységre. Erre a két erdőre szerveződik tömegével, ez határozza meg az alapvető formát és homlokzati kialakítást.

A fenyőerdőből kinövő hét tömör fal között helyezkedik el egymástól eltolva a funkciós dobozok és belső kertek rendszere.

A lejtős terepből kiálló pengék tömörségét az ezek között elhelyezkedő, erdők felé forduló homlokzatok teljes megnyitása ellensúlyozza.” – magyarázták az építészek.

A ház egy három gyerekes család számára épül, ennek megfelelően a tervben három gyerekszoba és egy szülői háló szerepel, ezen kívül nappali, étkező, konyha, és egy kültéri medence.

A hét határolóelem magkőszigetelt kőfal lesz,

az ezeket összekötő falak pedig üvegből épülnek. A  M Á S  Építész stúdió tavasszal kapta a kihívást, az építkezés pedig jövő tavasszal kezdődik majd.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. nov. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum