KULTer.hu - Nőtt a külföldi érdeklődés az Art Marketen
115140
post-template-default,single,single-post,postid-115140,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nőtt a külföldi érdeklődés az Art Marketen

Több mint 25 ezren látogattak el október 3. és 6. között a 9. Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárra, amely több mint száz hazai és nemzetközi kiállítója jóvoltából ötszáznál több művész több ezer alkotását mutatta be a Millenáris Parkban.

Az Art Market Budapest idén Oroszország kortárs képzőművészetét helyezte a figyelem középpontjába az ART.RUS elnevezésű fesztivál keretében,

de a vásár a világhírű olasz Michelangelo Pistoletto Harmadik Paradicsom elnevezésű többnapos programját is elhozta Budapestre – emlékeztettek közleményükben a szervezők. Mint hangsúlyozták, Magyarország és Közép-Európa művészeti értékei továbbra is külön hangsúlyt kaptak, csakúgy, mint a fotóművészet.

A vásár társrendezvénye, az Art Photo Budapest továbbra is Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szentelt a népszerű művészeti ágnak. A vasárnap Photography as art (Fotográfia mint művészet) címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen azt is megbeszélték, hogy a fényképeknek mi a műtárgypiaci értéke, illetve ezt hogyan befolyásolja a telefonos fotózás proliferációja. Szóba került az árak alacsonysága és a közösségi médiából művészeti projektekre felhasznált fotók szerzői jogának kérdése.

Az Art Market Budapest 2019 résztvevőinek kiválasztását minden korábbi évnél intenzívebb nemzetközi kiállítói érdeklődés és túljelentkezés előzte meg.

Az 5 kontinens 25 országát reprezentáló, rendkívül kompetitív kiállítói mezőnyben Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája is képviseltette magát, így Budapest ezúttal is az egyik legfontosabb európai kulturális központként, a régió művészeti fővárosaként mutatkozhatott be a szervezők szerint.

Az Art Market Budapest kiállítói közül az Artmagazin döntése alapján a legszebb kiállítási stand díját az acb galéria kapta az Art Photo Budapest keretében bemutatott művészeti anyagért, amelynek egyik különlegessége, hogy az kifejezetten a vásár 2020. évi kiemelt tematikájából adott ízelítőt.

Az Art Market Budapest tervei szerint ugyanis 2020 őszén egyebek mellett a kelet-európai politikai rendszerváltás 30. évfordulójára fókuszál.

A jövő évi képzőművészeti vásár a rendszerváltás művészetének szentel majd kiemelt figyelmet.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum