KULTer.hu - A Korn és a Deftones is Budapestre jön
116370
post-template-default,single,single-post,postid-116370,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Korn és a Deftones is Budapestre jön

Szinte egyszerre jelentett be a jövő évre koncertet a nu metál úttörője és a metálba shoegaze-t és pszichedelikus elemeket keverő sikerzenekar. A Korn 2020. június 9-én érkezik a Papp László Budapest Sportarénába, a Deftones pedig június 3-án zenél a Budapest Parkban.

A Korn önmagáról elnevezett debütáló albuma egy új műfajt hívott életre 1993-ban, és a zenekar tartós sikere igazolta a nu metál érvényességét. Ahogy a The Fader magazin megjegyzi: „Váratlan nyitás történt a popzene táján, és

a Korn generációs érzelmeket fogalmazott meg a klausztrofób, állandó megfigyelés alatt álló öntudat számára.

A Korn filmzenévé vált egy nemzedék érkezésekor, mint egy horkoló, dobogó, szisztematikusan visszafogott, őrült show.”

Jonathan Davis énekes, James „Munky” Shaffer és Brian „Head” Welch gitárosok, Reginald „Fieldy” Arvizu basszusgitáros és Ray Luzier dobos továbbra is az alternatív rock és a metál műfaj határait feszegetik. Megalakulásuk óta változatlanul termékenyek maradtak, és néhány évente kiadnak egy lemezt – idén The Nothing címmel jelent meg albumuk.

A nu metal úttörőinek előzenekara az elmúlt évek egyik legnépszerűbb fiatal európai bandája, a Gojira lesz.

A név egy francia kvartettet takar: a testvérpár Joe Duplantier (ének, gitár) és Mario Duplantier (dob), valamint Christian Andreu (gitár) és Jean-Michel Labadie (basszus) a tagjai. Kecsesen lebegnek a remegő-reszkető gitár, a pszichedelikus ütőhangszerek és a hűvösen elegáns dallamok légkörében – új albumuk, a Magma is ezt képviseli.

A Deftones jövő júniusban tizennégy év után ad újra önálló koncertet Magyarországon.

A sacramentói Grammy-díjas alternatív rock zenekar 1988-as megalakulása óta két utat jár egyszerre – a kőkemény metál határait feszegeti shoegaze és pszichedelikus elemekkel. A Chino Moreno vezette banda

az egyik első olyan zenekar volt, akik a kemény gitártémákat és az üvöltő vokált árnyalták légiesebb zenével és visszafogottabb énektémákkal.

1995-ös Adrenaline című lemezükből világszerte 200.000 példány fogyott, ennek köszönhetően egyre többet turnéztak olyan előadók előtt, mint például Ozzy Osbourne.

A második anyagot nagy elvárakozásokkal fogadták, de az Around the Fur az alt-rock műfaj csúcsára katapultálta őket

olyan számokkal, mint a My Own Summer (Shove It) vagy a Be Quiet and Drive (Far Away). Legutóbb a 2016-os Gore-ral jelentkeztek, és ez a lemez is a Billboard eladási listájának élmezőnyében landolt. Chino Moreno nyilatkozata alapján több mint egy éve dolgoznak az új lemezen, de azt ígérte, már csak 2020-ig kell várnia a rajongóknak.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum