KULTer.hu - Klip egy barcelonai botanikus kertből
116407
post-template-default,single,single-post,postid-116407,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Klip egy barcelonai botanikus kertből

Az elektronikus zenét játszó magyar Belau a nemzetközi zenei színteret tartja szem előtt. Most egy live sessiont tettek közzé Barcelonában, amit Primavera című koncertjük előtt rögzítettek. A formáció ősszel Budapesten és Londonban játszik, tavaszra pedig új lemezt ígérnek.

A Belau körülbelül három éve tűnt fel a magyar zenei palettán könnyed, electronicával átitatott dalaival. A Belau első lemeze The Odyssey címmel jelent meg, és Fonogram-díjat ért a duónak.

Megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal.

Céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus lemezt készítsen, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik meg.

Az első lemezükön található dalokat a BBC Radio 1 is játszotta, valamint 2017-ben egyedüli magyarként felkerültek az EBBA listára is. A fiatal formáció két év alatt olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszott, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy épp az amerikai SXSW.

A Belau most új videóval jelentkezik. Az Essence című dalt egy barcelonai botanikus kertben rögzítették:

„Májusban a Primavera fesztiválon játszottunk, és direkt kimentünk korábban Barcelonába, hogy elkészítsük ezt a videót, hiszen régóta szerettünk volna egy live sessiont. A helyszínt előre kinéztük ugyan, ám nem tudtuk pontosan, mire számítsunk élőben, de szerencsére nagyon különleges hangulata volt. A zenélésen felül rögzítettünk néhány atmoszférahangot is, ami ráerősít arra az érzésre, amit mi ott és akkor átéltünk.” – mesélte a duó az új videóról, amelyet, Christián Farkas készített.

A második Belau-lemez előreláthatólag márciusban lát napvilágot, a tőlük megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel.

Az új dalok egy különleges karibi térségbeli utazást zenésítenek meg. A zenekar idén még két koncertet ad, az egyiket november 15-én a BUSH keretein belül a budapesti Ellátóházban, a másikat pedig november 27-én Londonban, az O2 Academy Islingtonban.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum