KULTer.hu - Itt láthatod a legfontosabb dokufilmeket
117248
post-template-default,single,single-post,postid-117248,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Itt láthatod a legfontosabb dokufilmeket

Macedón környezetvédő filmmel, a Honeylanddel, vagyis a Méz-királynővel indul a BIDF, a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2020. január 27-én. Ljubomir Stefanov Sundance-nagydíjas, Oscarra nevezett filmje egy egyszerű asszonyról szól, akit alázatos tisztaságáért és elhivatottságáért a természet királynővé koronáz.

A BIDF (Budapest International Documentary Festival) a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepe és versenye.

2020. január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg a fesztivált.

Ismét elhozza azokat az egyedi, különleges, díjnyertes alkotásokat, melyeket Magyarországon először a BIDF-en láthatnak az emberi sorsok, valódi élettörténetek, társadalmi kérdések iránt nyitott nézők. Ahogy a fesztivál szervezőcsapata vallja:

a kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el.

A versenyprogramban szerepel majd a 19.91, amely egy 19 éves német önkéntes és egy 91 éves lengyel hölgy kapcsolatáról szól. Vetítővászonra kerülnek huszonéves kínai vénlányok, egy kombájnváros, a legsikeresebb meleg pornószínész kapcsolata édesanyjával, egy földalatti szíriai kórház, melyben női orvosok mentenek életeket a bombázás közepette; és a magyar filmek között a nehéz sorsú fiatalokkal foglalkozó iskola tanárainak segítségére érkező tréner is.

A magyar és nemzetközi zsűri, akik között van Oscar-díjas filmrendező is, valamint diák- és nyugdíjas zsűri dönt a pénzdíjakról, hat kategóriában:

  • Harc a szabadságodért
  • Harc az identitásodért
  • Harc a gyermekedért
  • Harc az álmaidért
  • Fiatal filmesek rövidfilm versenye
  • Magyar verseny

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal, így válva valódi fesztiválközönséggé. A részletes program a BIDF honlapján érhető el.

A borítókép a Méz-királynő című filmből való.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum