KULTer.hu - Az új pápa sztárja Debrecenben
118856
post-template-default,single,single-post,postid-118856,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Az új pápa sztárja Debrecenben

Magyarországon egyedül Debrecenben látható a nagy port kavaró HBO-sorozat, Az új pápa főszereplőjének műsora. John Malkovich a Kölcsey Központban március 10én lép színpadra.

A John Malkovich menet színésze, aki számtalan adaptációban is játszott, köztük Az ügynök halála, az Egerek és emberek és a Veszedelmes viszonyok filmre vitelében, tavasszal a cívisvárosba érkezik műsorával.

A zenekritikus című előadás egy színdarab és egy hangverseny egyvelege.

„A legnagyobb zeneszerzők, világhírű zenészek, kritika kaján humorral fűszerezve, aki pedig mindezeket összefűzi és lelket ad nekik: John Malkovich.”

A darabban tehát komolyzenei művek hangzanak el, ami viszont megfűszerezi a koncertet, az a nagy zenevita: a zenekritikus és a zenész szócsatája. Aleksey Igudesman orosz-német származású hegedűművész, zeneszerző az ötletgazda és a darab írója. Igudesman a leggonoszabb kritikákat gyűjtötte össze:

Schumann képzeli, hogy zeneszerző, Brahms egy tehetségtelen fattyú, Claude Debussy-t pedig egyszerűen borzalmas hallgatni.

Beethoven, Chopin, Prokofjev egyszerre fárasztóak és örömtelenek. Ezeket a vitriolos vádakat aztán Malkovich szájába adta az író, akivel Igudesman és más színészek szállnak szembe.

Végül maga Malkovich kerül a „kínpadra” a róla szóló kritikával szemben.

A zenekritikus eredetileg a Julian Rachlin és barátai Fesztiválra készült, azonban később turnéra indult, így az amerikai és európai közönség is élvezheti a szócsatát – és eldöntheti, kinek ad igazat. A darabban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofjev, Ysaÿe, Kanchelli, Piazzolla és Igudesman. Az előadás március 10-én (kedd) 19 órától tekinthető meg angol nyelven, magyar feliratozással.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum