KULTer.hu - Banksy-kiállítás Budapesten
118580
post-template-default,single,single-post,postid-118580,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Banksy-kiállítás Budapesten

Közel hetven Banksy-alkotás érkezik Budapestre az utazó Art of Banksy kiállítás részeként, melyet nem a brit utcaművész szervez, azonban már több világvárost megjárt. A tárlat február 1-jén nyílik a Tesla Loftban.

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatjuk a földkerekség legismertebb graffitiművészének világát bemutató kiállítást. Festmények, fotók és printek formájában igyekeznek áttekintést adni a társadalomkritikus és politikai töltetű stenciljeiről elhíresült utcaművész elmúlt évtizedeinek terméséről, akinek

alkotásait nem egyszer fallal-ajtóval együtt veszik meg vagy lopják el az épületekből.

A személyazonosságát titkoló Banksy talán leghíresebb alkotása a Balloon Girl, mely 2002-ben tűnt fel, azonban lopott már be képet múzeumba, készített dokumentumfilmet (Kijárat az ajándékbolton át), és nyitott boltot is.

„Az Art of Banksy kiállítás behozza nekünk a világ különböző pontjain, mállott vakolaton, üres téglafalon vagy egy sivár felüljárón megjelent műveket a kiállítótérbe” – mondta Sáfár Zoltán, a kiállítást szervező Godot Kortárs Művészeti Intézet alapító-tulajdonosa, „és újragondolva mutatja be az ismeretlen zseni alkotásait, hogy

a művek esszenciális üzenetét festmények, fotók, printek formájában egy izgalmas kiállítási élménybe sűrítve közvetítse”

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs: ezek után a városok után érkezik Budapestre a nem hivatalos Banksy-kiállítás. A szervezők szerint „limitált ideig” tekinthető meg a kiállítás, az Eventim hálózata április 30-ig kínál rá jegyeket.

Forrás: The Art of Baksy, borítófotó: Matt Cardy, AOL

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum