KULTer.hu - Dragomán György egy olasz dokut ajánl
118581
post-template-default,single,single-post,postid-118581,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Dragomán György egy olasz dokut ajánl

Dragomán György is elvállalta a január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal megrendezett BIDF zsűrizését, és ennek apropóján a dokumentumfilmek fontosságáról is kifejti véleményét abban a videóban, amely a KULTer.hu-n látható először.

A BIDF zsűri tagjai még idén többek mellett Feldmár András neves pszichoterapeuta, Péterfy Bori színész, énekes valamint Talal Derki Sundance-díjas, Oscar-jelölt filmrendező, aki mesterkurzust is tart a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

Szerepel a zsűriben Józsa László producer, Kiss Hajni filmrendező, Lakatos Márk stylist, divatújságíró, jelmeztervező és Litkai Gergely humorista is.

Továbbá zsűrizik Müller Péter Sziámi zenész, Nagy Zsolt színész, Péterfy-Novák Éva író és Tuza-Ritter Bernadett dokumentumfilm-rendező, és külföldi tagok is.

A film, amelyről Dragomán beszél, egy 2018-as olasz doku, a Pillangó, amely január 29-én és 30-án tekinthető meg a BIDF keretében.

Irma Testa az első olasz női ökölvívó, aki kijutott az Olimpiára, a történetéért megőrül az egész olasz sajtó.

Egy lány, aki Nápoly egyik legszegényebb, camorrai régiójában cseperedett fel, és 18 éves korára már nemzetközi sztárrá növi ki magát. Sikere mégis törékeny, és amikor a Rio de Janeiróban megrendezett játékok elején kiesik, Irma kezdi megkérdőjelezni életének néhány alapvető választását. Ahhoz pedig, hogy jövőjét megtervezhesse, először is saját magával kénytelen szembenézni. Egy fiatal nő felnőtté válásának története, aki mindent egy dologra tett fel.

Borítókép: Butterfly

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum