KULTer.hu - Klippremier – Gate69: Pale Redeemer
118384
post-template-default,single,single-post,postid-118384,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Klippremier – Gate69: Pale Redeemer

Miután az ünnepek alatt megjelentették a Pale Redeemer audio verzióját, a kapcsolódó klippel jelentkezik a Gate69. A debreceni rockzenekar Varga Balázs segítségével profibb videót készített, mint eddigi történetében valaha: a klip végre közönségkész, és a KULTer.hu-n tekinthető meg először.

A Gate69 2017-ben alakult és azóta aktív, de mindig változik és keresi az útját.

A zenekar 2018-ban ért az első mérföldkőhöz, amikor önerőből megjelentették a Hungry című EP-t.

Ezután a tavalyi év főleg a zenekarba fektetett munkáról szólt, emellett azért az EP egyik dala, a Cold Coffee is kapott egy teljesen amatőr klipet, mely ötletessége miatt mégis jó fogadtatásban részesült.

Év végén új dallal is jelentkeztek: karácsony és szilveszter között megmutatták a zenekar új dalát audio formában. Eredetileg ekkorra már klippremiert terveztek, és az audiót csak kárpótlásnak tekintették.

Hiába kellett azonban újraforgatniuk az egész klipet, nem adták fel: Varga Balázs segítségével profi klip készült a Pale Redeemer (sápadt megváltó) című számhoz.

A dal és a klip különlegessége, hogy a bulizós, szarkasztikus, eddig ismert Gate69-világnak teljesen ellentmond, azonban a zenekar szereti a merészséget, és nem akar egyetlen műfajt képviselni. Ahogy Gyarmati Dominik frontember visszaemlékszik: „Ez egészen más volt. Zeneileg, szövegileg, mindenhogy.

Sötét lett és komoly, meglepően más, mint amit eddigiek.

Viszont mikor összeraktuk a zenekarral, mindenki nagyon élvezte játszani, és éreztük azt az energiát, amit generál.” A szám témája is aktuális: „Egy fiktív apokalipszisvízió.

Azon alapszik, hogy az ember elfordult a természettől, tönkreteszi azt. Bírálja a fogyasztói társadalmat és az emberiség értékrendjét.

Ezekből eredezteti egy olyan entitás születését, aki démonai segítségével az ember kiirtásáért felel. A dalban megszólal maga a lény is, a szöveg és a zenei részek egymást tükrözik. A videoklip valamelyest illusztratív, ugyanakkor a zenekart is megmutatja, remélhetőleg hasonló energialökettel, mint amiről a koncertjeink ismertek.” – mondja Gyarmati Dominik.

A dallal szeretnék felhívni a figyelmet arra, milyen rossz irányba halad az emberiség, és terjeszteni az egyéni felelősségvállalás fontosságát,

mely a környezetvédelem tekintetében különösen meghatározó. „Az életünk így kétes alapokon nyugszik, hasztalan és célját veszti. Egyszerűen értelmetlen.” – fogalmaz erősen a frontember. „Ez nem fejlődés, nem is produktív, az értékek és eredmények pedig csak látszólagosak vagy átmenetiek. Így az emberiség történetének végkimenetele nyilván nem az, ami a dalban szerepel, de mindenképp katasztrofális és tragikus.

„A megoldást mi az alábbi kulcsszavakban leljük meg: szeretet, harmónia, természet és együttműködés. Nem hangzik túl metálosan, de azt a zene megoldja.”

A dal felvételeit Karácsony András (MAG zenekar) házi stúdiójában, a mixet és a mastert a Riverside Studios-nál készítették.

Borítófotó: Karácsony László

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum