KULTer.hu - Díjat alapít a kamaraszínházi fesztivál
119265
post-template-default,single,single-post,postid-119265,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Díjat alapít a kamaraszínházi fesztivál

Újra megrendezik Szegeden a Rekamié Kamaraszínházi Fesztivált a Kisszínházban március 23-tól, melynek keretében idén először fesztiváldíjat is átadnak. A közönség hat nap alatt hat társulat produkcióját láthatja, a programsorozat idei mottója: a művészet fiatalon tart.

A legifjabb színházrendező generáció tagjainak előadásai mutatkoznak be március 23-tól a Szegedi Nemzeti Színház által rendezett Regionális Kamaraszínházi Fesztiválon.

A nyitóelőadás a Rózsavölgyi Szalon produkciója, a Salamon király szorong című színmű.

Émile Ajar regényének színpadi változatát Dicső Dániel rendezte. Az „ifjú titánok”, akiket az idei Rekamié fókuszba helyez, már túl vannak a kezdeti szárnypróbálgatásokon, feltörekvő, kiemelten tehetséges alkotók, akik már több rendezésükkel felhívták magukra a színházi szakma és a nézők figyelmét.

Újítani vágyók, kísérletezők, új nézőpontból közelítenek a színpadi munkához, ez a színészeket és a nézőket is nyitottságra készteti.

József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából készített estjével Vecsei H. Miklós március 24-én lép fel a fesztiválon.

Több klasszikus adaptációt is láthat a szegedi közönség.

A nagyváradi Szigligeti Színház William Shakespeare Szentivánéji álomjával vendégszerepel Szegeden. Az előadást a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2019-ben színházrendezőként végzett Tarnóczi Jakab állította színpadra.

Luk Perceval, Feridun Zaimoğlu és Günter Senkel Molière című színdarabja a négy leghíresebb Molière-komédia egy grandiózus nagyságú műben, mely a fesztiválon Hegymegi Máté rendezésében látható.

A mizantróp, a Don Juan, a Tartuffe és A fösvény kortárs újragondolását és összefűzését eredetileg a Radnóti Színházban mutatták be MOLIERE – The passion címmel.

Az Örkény István Színház pedig Kosztolányi Dezső Édes Annáját hozza el a Rekamié fesztiválra, melynek rendezője Szenteczki Zita.

Újdonságként a produkciókat a Barnák László főigazgató, Hollósi Zsolt újságíró és Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár alkotta zsűri kíséri figyelemmel.

A rendezvény végén az egyik produkció megkapja a Rekamié Kamaraszínházi Fesztivál díját.

A fesztivál programját az 1950-es évek legendássá vált propagandaoperettje, az Állami áruház zárja. A darabot a Kecskeméti Katona József Színházban tavaly tavasszal Benkó Bence és Fábián Péter állította színpadra. Az előadások után a nézők szakmai beszélgetéseken vehetnek részt a Revizor kritikusainak moderálásával.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum