KULTer.hu - Március elején nagy galériás nyitás
119124
post-template-default,single,single-post,postid-119124,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Március elején nagy galériás nyitás

Hatodik alkalommal várja a közönséget tizenhárom nemzetközileg is elismert progresszív kortárs galéria a Gallery Weekend Budapest (GWB) fesztivál keretében március 7-én és 8-án. A rendhagyó tárlatvezetések mellett egy egyedülálló pop-up kiállítással is készülnek a szervezők.

A Kortárs Galériák Egyesülete szervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy az izgalmas programokkal ne csak a visszatérő kiállításlátogatókat szólítsa meg, de azokhoz is közelebb hozza a művészetet, akik eddig csak kacérkodtak a hazai kortárs képzőművészeti magángalériák felfedezésével.

A hétvégén az acb, a Deák Erika, a Glassyard, a Horizont, az INDA, a Kisterem, a Knoll Budapest, a Molnár Ani, a MyMuseum, a TOBE, a Várfok, a VILTIN és a Vintage várja a látogatókat.

A nemzetközi Gallery Weekend sorozathoz kapcsolódó budapesti rendezvény olyan nagyvárosokkal dolgozik együtt, mint Brüsszel, Antwerpen, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunasz, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking vagy Tel-Aviv.

„Érdemes odafigyelni a hazai kortárs művészekre és az őket bemutató galériákra, az elmúlt években egyre nagyobb nemzetközi sikereket érnek el.” – nyilatkozta Tallér Ágnes, a Kortárs Galériák Egyesülete elnöke. „A hazai és nemzetközi díjak, illetve elismerések mellett olyan világhírű múzeumokban találkozhatunk magyar kortárs alkotásokkal, mint a New York-i Metropolitan Múzeum, a londoni Tate Modern Múzeum vagy a párizsi Pompidou Központ.

Az itthon működő kortárs galériáknak hatalmas szerepük van abban, hogy egy-egy alkotó sikeres legyen.

A kortárs képzőművészeti fesztivál tökéletes alkalom arra, hogy minél többen megismerkedjenek a színtér elkötelezett szereplőivel és tevékenységükkel. Szeretnénk mindenkit biztatni, hogy térjen be ezen a hétvégén minél több galériába. Biztos vagyok benne, hogy a kiállítások széles palettáján megtalálja majd a hozzá közel álló műveket, ha szerencséje van, még az alkotókkal is tud néhány mondatot váltani.”

Az egész hétvégén tartó fesztiválon az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt a megnyitókon, a rendhagyó tárlatvezetéseken és a vezetett galériatúrákon.

A programsorozat idei különlegessége egy pop-up kiállítás lesz, amely a már hazai magángyűjteményekbe került papír alapú művekből mutatja be Petrányi Zsolt kurátori válogatását. Az egyedülálló tárlat kizárólag március 7-én tekinthető meg a Société Budapestben.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum