KULTer.hu - Nagy nevekkel érkezik a 8. Friss Hús
119473
post-template-default,single,single-post,postid-119473,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nagy nevekkel érkezik a 8. Friss Hús

Teljes a március 23. és 29. között rendezett 8. Friss Hús magyar versenyprogramja. Animációs sci-fi, társadalmi és történelmi dráma, lélektani thriller, sztárok és 12 női rendező – ezt kínálja a fesztivál, amely az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát.

Idén tavasszal újra megrendezik az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. Az eseménysorozatnak a budapesti Toldi mozi ad otthont.

A magyar programba összesen 28 filmet válogattak be.

Két rendező több filmmel is szerepel az idei fesztiválon: Rudolf Olivér és Török Marcell 2-2 alkotással lesz jelen a Friss Húson, ahol többek között a többszörösen díjnyertes Dombrovszky Linda, illetve a korábbi Friss Hús-díjazott Szilágyi Fanni új filmje is bemutatkozik.

Bartha Máté Szél viszi című diplomafilmje már látható volt a Verzió Filmfesztiválon, itt a diák- és elsőfilmes versenyprogramban debütált, és lett a kategória legjobbja.

Az Akik maradtak sztárja, Szőke Abigél két kisfilmben is látható lesz (Vakáció, Reggelim a vacsorád). Gryllus Dorka, Nagy Zsolt, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Trill Zsolt is megjelenik a nagyvásznon rövidfilmes szerepben. A Friss Húson korábban a legjobb színész díjával kitüntetett Vilmányi Benett a Szabadok című filmben tér vissza.

A Mónika nem akar a földön járni című film egy harmincas transz nő musicalbetétektől sem mentes álomszerű kálváriáját mutatja be.

A zene több filmben is fontos szerephez jut. A Mióta velem jár a nyolcvanas évek underground Budapestjén játszódik, és Tasnádi Bence alakítja benne a fiatal rockzenész apukát.

Idén összesen 6 animáció lesz a Friss Húson,

köztük Andrasev Nadja Szimbiózis című alkotása. A készítő korábban A nyalintás nesze című filmmel versenyzett. A Szimbiózist olyan rangos nemzetközi fesztiválokon mutatták be, mint a Slamdance, az SXSW vagy Annecy.

Ezek mellett számos egyéb különleges és magas művészi értéket képviselő alkotás került a versenyprogramba a hazai filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE), valamint a Média Mecenatúra által támogatott filmek is megjelennek majd a fesztiválon.

A 8. Friss Hús díjait március 29-én (vasárnap) osztják ki.

A magyar versenyprogramban a legjobb magyar élőszereplős rövidfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm, a legígéretesebb 30 év alatti rendező, a legjobb színész és a legjobb színésznő díját ítélik oda, valamint több különdíjat is kiosztanak.

Borítófotó: Mónika nem akar a földön járni

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum