KULTer.hu - Nézz díjnyertes dokukat ingyen!
119034
post-template-default,single,single-post,postid-119034,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nézz díjnyertes dokukat ingyen!

FRISSÍTÉS: A nagy érdeklődésre való tekintettel a MADOKE meghosszabbítja az 5+1 akciót, február 11., kedd éjfélig nézhetőek ingyen a filmek.

Öt többszörösen díjnyertes, egész estés dokumentumfilmet, továbbá egy rövidfilmet tesz elérhetővé a nemrégiben megalakult MADOKE február 9-ig. Ingyen nézhető a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon.

A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) január 31-én, pénteken tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Budapesten.

Józsa László producer, a MADOKE elnöke elmondta, hogy a szervezet jelenleg már száz tagot számlál.

Olyan neves alkotók is csatlakoztak, mint Almási Tamás, Sós Ágnes, Pálos György, Ferenczi Gábor vagy az On the Spot alkotói. Kiemelte, hogy a tagok közé nemcsak producerek, rendezők, operatőrök kerülhetnek, hanem forgalmazók és fesztiválszervezők is.

Zurbó Dorottya rendező, a szervezet elnökségi tagja hangsúlyozta, a szakmai egyesület lehetőséget ad arra, hogy a dokumentumfilmesek különböző generációi a fesztiválokon túl is találkozzanak egymással és megismerjék egymás munkáit. Az egyesület honlapján dokumentumfilmes sikereket és híreket is megosztanak majd, és a tagok profilja felkerül a portálra.

A szakmai események mellett dokumentumfilmes márkát is építenek.

Dér Asia rendező, elnökségi tag hangsúlyozta: hiányzik a kutatómunka a dokumentumfilm gyártása és forgalmazása kapcsán. Terveik szerint statisztikát készítenek a dokumentumfilmek nézőszámáról, fesztiválszereplésekről és a díjakról. Ezt az adatbázist mindenki számára hozzáférhetővé teszik. Végül Tuza-Ritter Bernadett rendező, a MADOKE elnökhelyettese kiemelte:

elsődleges cél számukra a nemzetközi nyitás.

Az egyesület egyik kiemelt célja a dokumentumfilmes műfaj népszerűsítése, ezért indítják el hétfőn első akciójukat, amelynek keretében február 11-ig hat dokufilmet ingyenesen tekinthető meg az egyesület honlapján. A filmek csak Magyarországról érhetőek el.

A MADOKE 5+1 filmes akciójában látható:

  • Bogdán Árpád: Gettó Balboa (2018)
  • Zurbó Dorottya: Könnyű leckék (2018)
  • Révész Bálint: Nagyi projekt (2017)
  • Hörcher Gábor: Drifter (2014)
  • Almási Tamás: Puskás Hungary (2009)
  • +1: Oláh Kata & Csukás Sándor: Mignon (2019)

Borítókép: Könnyű leckék

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum