KULTer.hu - Rekordidő alatt ért célt az álomkampány
119363
post-template-default,single,single-post,postid-119363,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rekordidő alatt ért célt az álomkampány

„Rendezd be Jimmyék kecóját!” felkiáltással indított közösségi finanszírozási kampányt egy fiatal hazai alkotócsapat, a NESSZ, hogy első bemutatójuk megvalósulhasson. Rekordidő alatt adta össze a közönség a színházi díszlet árát: február 7. óta mintegy 250.000 forintot ajánlottak fel a nézők.

Kevesebb, mint öt nap alatt gyűjtötte össze a NESSZ alkotócsoport azt az összeget, amely első színházi bemutatójuk, a Nézz vissza haraggal díszletéhez szükséges.

Egy nap alatt összegyűlt a célösszeg fele, tíz nap alatt pedig meg is haladták azt, szerdáig 136%-os eredménnyel.

Az előadás létrejöttét az NKA is támogatta, de a minőségi alkotómunkához szükséges anyagi háttér előteremtését közösségi finanszírozás segítségével szerették volna kiegészíteni. Ehhez a tavalyi évben indult előadóművészeti közösségi platformot, a StageHive-ot hívták segítségül. A szabályok szerint 21 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kampány indítói elérjék a célt, majd – siker esetén – újabb 15 nap arra, hogy „túlgyűjtsék” magukat.

A StageHive Magyarországról indult startup kezdeményezés, mely az előadóművészeti szcéna szereplőit, magánszemélyeket és intézményeket segít, hogy megtalálják egymást – nemzetközi viszonylatban. A platform emellett biztosítja a közösségi finanszírozási lehetőséget is.

A kampány célja, hogy a közönség támogatásával összegyűlt pénzből a csapat berendezhesse Jimmyék lakását.

Egész pontosan azt, hogy meg tudják venni a díszletelemeket, kellékeket, és jelmezeket vásárolhassanak. 555 eurót tűztek ki célul, a közösségi finanszírozás szabályainak megfelelően pedig cserébe változatos ajándékokat ajánlottak fel a támogatóiknak.

A köszönőajándék lehet személyre szóló videóüzenet, kitűző, az előadásra szóló jegy vagy akár próbalátogatás.

A Nézz vissza haraggalt Pigler Bence rendezi, a szerepeket Barna Zsombor, Osváth Judit, Pájer Alma Virág, Tzafetás Benjámin és Kerekes József alakítják. Barna Zsombor új szerepkörben is kipróbálja magát: nemcsak színészként van jelen, hanem fordítóként jegyzi a darabot.

„John Osborne 1956-ban írt, Dühöngő ifjúság című drámája az akkori fiatalság kilátástalan helyzetéről, egzisztenciális és morális válságáról szól.”

– írja a csapat az előadásról. „Természetesen sokat változott a világ az elmúlt 64 évben, de valahol mégis ugyanolyan maradt. Azt érezzük, hogy bár a mű nemigen tekinthető már kortársnak, a mondanivalója, az alapfelvetése igenis érvényes a mai fiatalságra, a mi generációnkra.”

Borítófotó: StagHive, NESSZ

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum