KULTer.hu - A MODEM szervezi az önkéntes maszkvarrást
120341
post-template-default,single,single-post,postid-120341,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A MODEM szervezi az önkéntes maszkvarrást

A debreceni MODEM információi szerint 6.000 maszkra van jelenleg szükség, főképp egészségügyi intézményekben. Az önkéntes akciókat szeretné kezdeményezésével összefogni a művészeti központ, ehhez várják azok csatlakozását, akik fel tudják ajánlani a(z akár kis) segítségüket, a támogatástól a szállításig bármelyik fázisban.

A MODEM felhívásának szövege:

„Kedves önkéntes segítők, érdeklődők, támogatók! Egyre többen jelzik, hogy szívesen részt vennének a varrjunk maszkot kezdeményezésben, és egyre többen el is kezdték már házilag, külön-külön, kisebb mennyiségben Debrecenben és környéken.

A hatékonyság növelése érdekében szeretnénk ezt most egybefogni, a kezdeményezés mögé állni az anyagbeszerzéstől a támogatások keresésén át a kiszállításig.

Ha minden fázis (támogatások gyűjtése, anyagbeszerzés, szabás, varrás, mosás, rendelések felvétele, irányított kiszállítás) egy kézben van, talán az egészségügyi intézmények és más ellátóhelyek is könnyebben eligazodnak a segítők egyre nagyobb táborán belül, mi pedig hatékonyabban haladhatunk, és egyszerre nagyobb mennyiséget is el tudunk juttatni az adott helyekre.

Kapcsolataink révén hasonló intézményeket is meg tudunk szólítani, a Csokonai Színház és a Deutsches Kulturforum már vállalta az aktív részvételt, segítséget.

Köszönettel vesszük ezért, ha mindenki, aki szívesen részt vesz a folyamatban, ezen a rendszeren keresztül teszi.

Kérjük, aki beszállna, jelentkezzen a maszkotvarrunk@gmail.com címen, a tárgyba írja be, hogy melyik fázisban tud segíteni:

anyagbeszerzés – pénzbeli támogatás – szabás – varrás – mosás, vasalás – szállítás. A levélben írja le pontosan, hogy az adott részen belül mikor mit tudna felajánlani (például: 200 méter lepedővásznat felajánlok, amelyet erről a címről ekkor vagy akkor lehet elhozni). Minden folyamatot pontosan rögzítünk, összefogunk, a szállítást intézzük.

Ugyanezen a címen tudják jelezni a maszkra vonatkozó igényeket is, kinek, milyen szervezetnek hány darabra lenne szüksége, mikorra.

Jelenleg hatezer darabra van igény, elsősorban egészségügyi intézmények és dolgozók részéről, ezért várjuk azok jelentkezését, akik a varrásba még be tudnának szállni.

Megpróbáljuk egybegyűjteni a maszkvarráshoz szükséges információkat is ezen a helyen, segítségképpen videót is kiteszünk a varrásról.

Mit kell tudni az anyagról?

A külső részhez legjobb a pamutvászon (műszálas anyagok, függönyök, műbőr és hasonló nem felel meg). A belső részhez: lepedővászon, orvosi textil vagy textilpelenka anyag. A gumi egyszerű kalapgumi.”

Borítókép: MODEM

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum