KULTer.hu - Az Akik maradtak a legjobb játékfilm
119860
post-template-default,single,single-post,postid-119860,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Az Akik maradtak a legjobb játékfilm

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Szemle gáláján a fővárosi Vígszínházban. A film alkotói további három elismerést vehettek át, a Drakulics elvtárs szintén négy kategóriában lett a legjobb, míg a tévéfilmek között egyetlen alkotás vitt el tíz elismerést.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjainak titkos szavazatai alapján lett a játékfilmek között az Akik maradtaké

a legjobb film, a legjobb rendező (Tóth Barnabás) és a legjobb forgatókönyvíró (Muhi Klárával közösen Tóth Barnabás), valamint a legjobb férfi főszereplő (Hajduk Károly) díja.

Az 1948 Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló film a KULTer.hu 2019-es toplistáján 2. helyezést ért el.

A másik legsikeresebb játékfilm a 2019-es magyar mozik szemléjén a Drakulics elvtárs, Bodzsár Márk alkotása lett.

A kádárkori vámpírmesét Walters Lili (legjobb női főszereplő), Ágh Márton (legjobb díszlet), Tőzsér Attila (legjobb hang) és Füzes Eszter (legjobb jelmez) munkájáért is elismerték.

A játékfilmek mezőnyében az Apró mesék, Szász Attila filmje két kategóriában kapott díjat (legjobb zene: Pacsay Attila és Parádi Gergely; legjobb maszk: Hortobágyi Ernella és Hufnágel Mariann). Egy-egy elismerést kapott a FOMO – Megosztod és uralkodsz (Duszka Péter Gábor a legjobb vágó) és a Valan – Az angyalok völgye (Garas Dániel a legjobb operatőr).

A tévéfilmek között Deák Kristóf alkotása, a Foglyok tarolt, tíz kategória nyertese lett.

Köztük a legjobb tévéfilm, a legjobb férfi főszereplő (Fekete Ernő), a legjobb női főszereplő (Sodró Eliza), a legjobb fényképezés (Gózon Francisco) és a legjobb rendezés díját is megkapta. A tévéfilmek között két díjat kapott Tasnádi István Egy másik életben című filmje.

A legjobb dokumentumfilm A létezés eufóriája Szabó Réka rendezésében.

A legjobb animációs film Az utolsó vacsora, Rofusz Ferenc rendezése lett. A legjobb kisjátékfilm elismerését Csoma Sándor vehette át Casting című művéért, a legjobb ismeretterjesztő filmnek a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomábant választották (rendező: Mosonyi Szabolcs). A legjobb televíziós sorozat a zsűri szerint Ujj Mészáros Károly Alvilág című szériájának első évadából az első epizód.

Forrás: MTI, borítófotó: Balogh Zoltán

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum