KULTer.hu - Elállt az igazgatói pályázattól Eszenyi Enikő
120281
post-template-default,single,single-post,postid-120281,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Elállt az igazgatói pályázattól Eszenyi Enikő

Visszavonta pályázatát Eszenyi Enikő, miután több mint 50 korábbi vígszínházi munkatársa fordult azzal a nyilvánossághoz, hogy igazgatóként visszaélt hatalmával, és 245 jelenlegi munkatárs kéri a helyzet független szakértők általi kivizsgálását. Több színházi igazgató is úgy nyilatkozott, hogy ma már nem támogatnák szakmai pályázatát, köztük Mácsai Pál.

A Vígszínház igazgatóválasztása március végéig zajlik le, a posztra három pályázat érkezett: Eszenyi Enikőé, Rudolf Péteré és Csányi Jánosé. A döntéshozatali időszak alatt azonban egyre több volt vígszínházi dolgozó, köztük színművészek, rendezőasszisztensek és a kulisszák mögött dolgozók, személyi titkár vallotta a médiának, távozásához köze volt Eszenyi vezetői stílusának és az általa generált légkörnek. A visszaemlékezések szerint az igazgató-színművész verbális erőszakkal és az agresszív vezetői kommunikációval irányított.

A szakmai bizottság Eszenyi Enikő pályázatát támogatta, ám a döntésbe hivatalos beleszólással nem rendelkező vígszínházi szakszervezeti szavazáson a munkatársak 96%-a Rudolf Péterre voksolt.

Az ügyben a Főpolgármesteri Hivatal is vizsgálatot indított. Pályázata visszavonásának közvetlen előzménye valószínűleg az a levél, melyben a Vígszínház 245 dolgozója, társulati tagok, művészeti munkatársak, háttérdolgozók és szerződéses vendégművészek kérik Karácsony Gergely főpolgármestert és kultúráért felelős helyettesét, Gy. Németh Erzsébetet, hogy vizsgálják ki a helyzetet.

Eszenyi Enikő március 19-én a következő közleményt osztotta meg a közösségi oldalán:

Kedves Művésztársaim, Pályatársak!

Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg. Sokat tapasztaltam ez…

Posted by Eszenyi Enikő on Thursday, March 19, 2020

Forrás: Facebook, borítófotó: We Love Budapest, Juhász Norbert

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum