KULTer.hu - Magyar animációé a texasi fesztiváldíj
120379
post-template-default,single,single-post,postid-120379,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar animációé a texasi fesztiváldíj

A texasi Austin filmfesztiválja, a South by Southwest (SXSW) ugyan a járványhelyzet miatt elmaradt, azonban az online kiválasztási folyamat után kihirdették a kategóriák díjazottjait. Köztük van a francia-magyar koprodukció, a Symbiosis is, mely egy online rövidfilmfesztiválnak köszönhetően ezen a héten teljes egészében megtekinthető.

A legjobb animációs kisfilmnek járó elismerést ítélte a zsűri a Symbiosisnak,

melyet már magyar premierjén, a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon is három díjjal jutalmaztak. A MOME-n végzett Andrasev Nadja korábbi alkotását, A nyalintás neszét Cannes-ban is elismerték. Legújabb, 13 perces rendezését többek között a Médiatanács támogatta, társíróként Domonyi Ritával dolgoztak együtt. A megkapó bájjal, jellegzetes stílusban és találó színvilággal ábrázolt történetben

egy fiatal nő a férje szeretői után kutat, féltékenységét pedig hamar felváltja a kíváncsiság.

A My Darling Quarantine Short Film Festival szervezőinek köszönhetően a többszörösen díjazott alkotás a héten ingyenesen megtekinthető.

Az online rövidfilm fesztivál a kultúra terjesztésén túl jótékony célt szolgál.

Az adományok felét az Orvosok Határok Nélkül szervezetnek gyűjtik, akik többek között a görög szigeteken rekedt 42 ezer menedékkérőnek segítenek a járvány megfékezésében. A befolyt összeg másik felét rászoruló kulturális munkásoknak szánják, főleg olyan szabadúszóknak, akik az elmaradó előadások, bezárt intézmények miatt elesnek a szokásos bevételeiktől.

A fesztivál második hetére választott hét kisfilm – köztük a Symbiosisezen a linken érhető el, az alkotásokra szavazni is lehet. A Vimeóra feltöltött animációt a Makivulva jelszó begépelése után lehet megtekinteni a Vimeón.

Forrás: Variety, Talking Shorts, borítófotó: Symbiosisfilm.com

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum