KULTer.hu - Neondzsungel
120372
post-template-default,single,single-post,postid-120372,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Neondzsungel

Interjú a Sofi Tukker zenekar tagjaival

A Sofi Tukker tagjai a Brown Egyetemen találkoztak még 2014-ben, és amikor Sophie Hawley-Weld végzős lett, megkérték, hogy lépjen fel egy művészeti galériában a jazztriójával. Tucker Halpern pedig őket követte egy DJ-szettel, de hamarabb odaért a helyszínre, és végül remixelte is Sophie dalait. Másnap elkezdtek Facebookon beszélgetni, a többi pedig már történelem. A zenekar az elmúlt években egy igazi „neondzsungelt” teremtett meg a rajongóiknak, amit májusban végre Budapestre is elhoznak.

KULTer.hu: Július 6-án a Budapest Parkban fogtok zenélni, ami az első önálló koncertetek lesz Magyarországon. Másképpen készültök egy ilyen show-ra, mint például a fesztiválos fellépéseitekre?  

Sophie Hawley-Weld: Igen, legutóbb a Sziget Fesztiválon zenéltünk Magyarországon, és persze más az, amivel egy fesztiválra készülünk, a setlist tekintetében is.

Egy sajátos kis világot és utazást teremtünk meg az önálló koncertjeinken.

Ráadásul újraalkottuk a produkciónkat, szóval egy teljesen új designnal érkezünk majd a színpadra. Nagyon várjuk, hogy elhozhassuk nektek is a neondzsungelünket!

KULTer.hu: Hogyan képzeljük el ezt a neondzsungelt?

S. H.-W.: Egy fantáziavilágot szerettünk volna teremteni az embereknek és magunknak, ahova elszökhetnek.

Egy komplett neondzsungelt viszünk magunkkal a turnékra,

ami nagyon színes és animált. Olyan atmoszférát akarunk varázsolni a fellépéseinkre, ahol mindenki elengedheti magát és megőrülhet. 

KULTer.hu: Nemrég megjelent a Swing című dalotok új verziója az ausztrál rapper, Allday közreműködésével. Hogyan született meg a kollaboráció ötlete? 

S. H.-W.: Annak ellenére, hogy egy portugál nyelvű számról van szó, Ausztráliában imádják, ezért szerettünk volna készíteni egy különleges verziót belőle az egyik kedvenc ausztrál művészünkkel.

KULTer.hu: A dalszövegeitekben az angol mellett gyakran felbukkan például a portugál is. Van még olyan nyelv, amin szívesen írnátok számokat? 

Tucker Halpern: Igen, jó lenne a világ összes nyelvén dalokat írni egy-egy művésszel! (nevet)

KULTer.hu: Áprilisban lesz 4 éve, hogy kiadtátok az első számotokat, a Drinkeet. Mi a kedvenc emléketek róla? 

T. H.: Nekem az jut eszembe, amikor legelőször hallottuk a rádióban, elképesztő érzés volt. Emlékszem, pont az egyik legelső fotózásunkon voltunk, amikor megszólalt az egyik csatornán, és el sem akartuk hinni.

KULTer.hu: Mit gondoltok, melyik állítás igaz rátok inkább: A barátságotok a zenén alapszik vagy a zenétek alapja a barátságotok?

S. H.-W.: A barátságunk egyértelműen a zenére épült. Amikor találkoztunk, még nem voltunk jóban, körülbelül egy év együttműködés után kezdtük el egymást igazán megismerni. Szóval a zenével kezdődött minden,

a szakmai kapcsolat jött először, de a legjobb barátok lettünk.

KULTer.hu: Hogyan egészítitek ki egymást az alkotási folyamatban?

S. H.-W.: Nagyon jó érzés, hogy van valaki, akinek tökéletesen bízhatunk az ösztöneiben és az ízlésében, hiszen zeneírás közben egyfajta különleges kreatív állapotban vagyunk.

Az egyikünk szerencsére mindig elemzőbb a másiknál, mikor ki, attól függően, hogy éppen min dolgozunk.

KULTer.hu: Mi volt az eddigi legőrültebb ötletetek a koncertjeitekre? 

S. H.-W.: Volt pár koncert, ahol Tucker vállán ültem, az elég durva volt. Nem tudom, mennyire fájdult meg tőlem a háta… 

T. H.: Nos, jól vagyok… (nevet)

KULTer.hu: Miket fogadtatok meg 2020-ra?

S. H.-W.: Nem tudom, hogy ez fogadalom-e, de idén még inkább a zenére akarunk koncentrálni. Időt fogunk  szánni arra, hogy a lehető legjobb dalokat írhassuk meg. Csak előre akarunk tekinteni, és magunk mögött hagyni azokat a dolgokat, amelyek már nem számítanak. 

A borítófotó az együttes Facebook-oldaláról származik.

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum