KULTer.hu - Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója
120369
post-template-default,single,single-post,postid-120369,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatója

„A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével” – jelentette be a döntést Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

A főpolgármester egyúttal megköszönte a színházat eddig vezető Eszenyi Enikő munkáját.

A leköszönő vezető a róla nyilvánosságra került információk, őt ért vádak miatt a múlt héten visszavonta pályázatát. A társulat volt tagjai második közleményben reagáltak döntésére, melyben hiányolják a bocsánatkérést, de legalábbis a reakciót Eszenyi részéről. Fontosnak tartják, hogy az ügyben így is lefolyjon az elrendelt vizsgálat, hogy kiderüljön,

„a Vígszínház volt és jelenlegi munkatársai által említett események jogilag is zaklatásnak minősülnek-e, hogy azok megengedhetők-e egy munkahelyen, egy színházban.”

A főpolgármester azt írta, hogy a Vígszínház ügye igazi szomorújátékká vált az elmúlt hetekben. „Egy végtelenül fájdalmas megtisztulási folyamat zajlik a művészeti életben, világszerte. Amit korábban hallgatásba burkolt eltűrés övezett, az mára tűrhetetlenné vált. Hogy így alakult – és jó, hogy így alakult –, az

a jövőre nézve is kijelöli, milyen normák tiszteletben tartása lett elemi kötelessége minden színházi vezetőnek.

Miként mostantól bármely társulat minden tagja számára lehetőségnél több, hogy azonnal felemelje hangját, ha bárki ezeket megsérti.”

Karácsony szerint a közgyűlés a közönségnek és a társulatnak tartozik azzal, hogy a város legnagyobb színházát nem hagyják bizonytalanságban ezekben a nehéz hetekben. „A hosszú hónapokra elnyúló újabb pályázat helyett ezért tartom a legjobb döntésnek Rudolf Péter másfél évig tartó megbízását, aki első körben a szakmai bizottság többségének a bizalmát ugyan nem kapta meg, de a társulatét igen.

És most az a legfontosabb, hogy béke legyen a Vígszínházban.

Elismerést érdemel, hogy Rudolf Péter vállalta a botrányok és a járványveszély által duplán sújtott színház vezetését” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Forrás: MTI, borítófotó: Neményi Márton, Nlc.hu

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum