KULTer.hu - Szórakozz a madarak védelméért!
119804
post-template-default,single,single-post,postid-119804,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szórakozz a madarak védelméért!

Planet-B névvel szervez kétnapos stoner-alternatív-indie minifesztivált március 6–7-én a Három Hollóban a Para Hobo Records. A jótékonysági rendezvényen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek gyűjtenek.

A Planet-B a Third Planet együttes és a Para Hobo Records közös kezdeményezése. Az „öncélú buliszervezés és mesterkélt zenekari imidzs megkomponálása helyett” a formáció és kiadója úgy döntöttek, hogy „a környezet védelmét és a tudomány népszerűsítését tűzik zászlójukra” – ahogy közleményükben fogalmaznak.

Hogy az esemény bevételéből származó pénz ténylegesen megfelelő kezekbe kerüljön, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet keresték fel.

Az egyesület a régió legnagyobb, politikától független és szakmailag releváns természetvédelmi szervezete. A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a közönség figyelmét a biológiai sokszínűség megóvásának fontosságára.

A madárvédők előadásokkal és bemutatóval készülnek az érdeklődőknek, ezek, valamint a kávézóban fellépő lemezlovasok műsora ingyenesen megtekinthető. A koncertre érkezők pedig három aktuális célból választhatnak, hogy jegyük árával mit támogatnak.

A fesztiválozók adakozhatnak a márciusi élőhelykezelési programra, óvodai és iskolai szemléletformálásra és a madarak fészkeinek és odúinak karbantartására.

A fellépő zenekarok a Kikeltetőn, a Hangfoglalón és a Dürer Kertben edződtek, de akadnak köztük kezdőnek vagy újrakezdőnek számítók is. Érdekes válogatást adnak az általuk képviselt hibrid műfajok, melyek a március 6-i Rock és a másnapi Eklektikus Napba csoportosulnak. A rendezvényhez adott kommentárjaikkal jellemezzük őket, mely nem kevésbé írja le a zenekarok karakterét és néhol kicsit outsider hozzáállását.

Március 6. (péntek)

Sinoptik /UA (22:50–23:50)

„A pénz vagy a színpad mérete nem számít. A lényeg, hogy jó emberek jól érezzék magukat, egy jó ügy érdekében. Ennél több nekünk nem kell.”

Third Planet (21:35–22:35)

„Álszent volna, ha azt mondanánk, mi teljesen környezettudatosan élünk, azért a magunk módján szeretnénk felhívni a figyelmet a közös problémáinkra. Ki tudja? Talán egy nap eljutunk a Marsra, és akkor felléphetünk ott is!”

Ripe Foal (20:30–21:20)

„Mindig fázok attól, hogy én határozzam meg, milyen a stílusunk. Persze érthető külső elvárás. Tehát, hogy mindenki megnyugodjon, azt kell mondjam, hogy ez earth-rock. Az kell egy ilyen rendezvénynek.”

Bring me Green (00:05–01:05)

„Szívesen hozzátennénk valamit mi is a környezet megóvásához, és ha ehhez a zenén keresztül vezethet út, azt boldogan vállaljuk. Ezzel a bulival mindenki nyer.”

Március 7. (szombat)

The Swamp Creatures (00:05–01:05)

„Természetesen nekünk is nagyon fontos ez az ügy. Külön örültünk, hogy a bevételeket kézzel fogható projektekre fordítják majd.”

Újzenekar (22:50–23:50)

„Én például csináltam egyszer egy madáretetőt, nagyon csúnyára sikerült. Jó lett volna, ha ezt megtanítják az iskolában.”

Giliszta (21:35–22:35)

„Bár sok madár táplálkozik gilisztákkal, mégsem szeretnénk nekik keresztbe tenni, hiszen ők is az igencsak törékeny ökoszisztémánk részei. Minden rigó toljon minket az arcába továbbra is!”

Sauropoda (20:30–21:20)

„Nagyon tetszett nekünk ez a kezdeményezés, elvégre a madarak a dinoszauruszok egyenesági leszármazottai.”

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum