KULTer.hu - Online parti és adománygyűjtés az OFF-fal
121133
post-template-default,single,single-post,postid-121133,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Online parti és adománygyűjtés az OFF-fal

Disztópia/utópia címmel partit és adománygyűjtést szervez a kormányzati támogatásoktól független, budapesti képzőművészeti rendezvény, az OFF-Biennále csapata, mégpedig április 24-én, amikor az idei megnyitójukat tartották volna.

A harmadik OFF-Biennále a jelenlegi tervek szerint csak jövő tavasszal kerül megrendezésre. A projektek politikai, ökológiai társadalmi válságok bemutatását kísérlik meg.

Az egész bolygót érintő globális jelenségek lokális olvasatainak aktualitása a COVID-19 által okozott válsághelyzetben tovább nő.

Így a szervezők a következő egy évet arra használják, hogy a jelen történéseinek fényében újragondolják a projekteket és a művészet szerepét a társadalmi folyamatokban. Indításként a stáb az eredeti megnyitó dátumára online bulit szervez, amelyet egy adománygyűjtő kampány kísér.

Az OFF felhívásából:

„A Lahmacun rádióval összefogva online bulit szervezünk fiatal magyar zenészek élőben közvetített fellépésével.

Ez az alkalom nem csak kollektív frusztrációinkat hivatott csökkenteni, mivel a bulizásra az ellenállás egy formájaként is tekintünk.

Terveink szerint a virtuális térben közösen, veletek tüntetünk, de nem valami ellen, hanem valami reményében! Kitekintünk a jövőbe, és befogadjuk az építő változás lehetőségeit. Ünnepeljük a ránk váró munkát, amit fenntartható rendszerek építésébe forgathatunk! Szembenézünk a mindent felforgató disztópiákkal és utópiákkal, és tárt karokkal fogadjuk őket.

Mindeközben otthonról is aktívan cselekszünk: a bulival párhuzamosan az OFF harmadik kiadásán résztvevő

PAD Alapítvány segítségével egy négy hetes intenzív gyűjtést indítunk egy olyan vidéki szegregátum javára, ahol sokak számára már most életbe vágóan fontos a segítség.

A beérkező adományokkal összesen 90 háztartás támogatását tervezzük! Vegyetek egy jelképes jegyet a gyűjtés támogatásának formájában és tartsatok velünk!”

Április 24-én 20 órától élőben jelentkezik majd: Szabó Gosheven Bálint, Gryllus Ábris, Borsos Lőrinc és Lázár Gábor. A Gólyából jelentkező videós közvetítés az OFF Facebook-oldalán lesz látható és hallható. A gyűjtéshez az Adjuk össze! oldalán lehet csatlakozni.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum