KULTer.hu - Színházat a hősöknek!
121222
post-template-default,single,single-post,postid-121222,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Színházat a hősöknek!

Színházat a hősöknek! címmel indít kezdeményezést a Veszprémi Petőfi Színház, melynek célja, hogy a veszélyhelyzet elmúltával felhőtlen kikapcsolódást biztosítsanak az erő feletti munkát ellátó egészségügyi és szociális szféra dolgozóinak. A veszprémi színház várja más intézmények csatlakozását.

„A színházi élet normál működésének elindulásakor szeretettel meghívjuk a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetben, a veszprémi mentőkben és a veszprémi idősgondozásban dolgozó hősöket a Nyitott ablak című zenés vígjátékunk rendkívüli előadására” – mondta el Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes a pénteki sajtótájékoztatón. A választásuk direkt „búfeledtető” céllal esett a legszórakoztatóbb programra.

Majd a társintézményekhez intézett felhívást az igazgatóhelyettes: arra kérik a többi vidéki és fővárosi színházat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Dr. Lippai Norbert, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója a jótékony akcióban a megmaradás kulcsát is látta: „Nem régóta vagyok a városban, de a színház már érkezésemkor azonnal felvette velem a kapcsolatot. A város lakosságának van jövője, hiszen vész idején is nagy az együttműködés.” Még nem lehet biztosan megmondani, hogy mikor indulhat el újra a színházban a megszokott élet, Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint azonban „egy pici remény megcsillanhat mindannyiunk lelkében”.

A színház addig is tesz azért, hogy a kultúra oldja közös szorongásainkat a Maradj otthon, majd mi megyünk! szórakoztató programsorozattal.

Nem csak egy előadással tesz a Veszprémi Petőfi Színház az egészségügyi helyzetért. Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta,

hamarosan elkészül a tízezredik legyártott maszk, amelyből a „frontvonalban dolgozók” és a város lakosai is kaptak, a jövőben pedig egészségügyi védőoverallt is készítenek.

Az első darabokat már használják a veszprémi kórházban. „Számos művészi állományban lévő kolléga (akinek nem tudunk színházi feladatokat adni) a közért tesz és többek között a szociális területen dolgozik” – tette hozzá.

Forrás és borítófotó: Veszprémi Petőfi Színház

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum