KULTer.hu - Civil szereplőket keres az Örkény
121721
post-template-default,single,single-post,postid-121721,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Civil szereplőket keres az Örkény

Kiváló dolgozók munkacímű új produkciójához workshoprésztvevőket, „láthatatlan dolgozókat” keres az Örkény István Színház. A jelentkezéseket május 19-ig várják, a készülő előadásban talán te is szerepelhetsz!

A színház közleménye szerint a jelentkezők történeteinek felhasználásával Neudold Júlia, Boross Martin és Szabó-Székely Ármin szövegkönyve alapján összeálló dokumentarista előadást a jövő évadban tervezik bemutatni Boross Martin rendezésében, civil lakosok szereplésével.

Az előadás az alulértékelt, de nélkülözhetetlen munkának adózna.

„A jelenlegi válsághelyzet minden dolgozó életét felforgatta.” – fogalmaz a felhívás. „Vannak olyanok, akiknek megsokszorozódtak a feladataik. Noha munkájuk eddig is nélkülözhetetlen volt az ország működéséhez – hisz ők gondoskodnak egészségünkről, biztonságunkról, oktatásunkról, ellátásunkról, kényelmünkről – úgy tűnhet, mintha a társadalom csak most figyelt volna fel kellőképpen rájuk, vagy a hiányukra.”

A felhívás kitér azokra a munkakörökre is, amelyek hosszú évek óta komoly problémákkal működnek.

A jelentkező jelenlegi vagy volt feladata lehet olyan, amelyben úgy érzi, hogy magára hagyták, vagy olyan, amelyet az emberek többsége nem talál vonzónak, esetleg el kellett hagyni a lakhelyét a nagyobb megbecsülés érdekében.

Várják a jelentkezőket, akik munkája szinte sosem kerül reflektorfénybe, netán nem is tekintik hivatalosan munkának.

Azok jelentkezését várják, akik szívesen megosztanának történeteket a nehézségekről és örömökről.

Szívesen gondolkodnának együtt színgázi alkotókkal mindarról, amellyel a szakmájuk során találkoznak, a munkájuk jelenéről és feltételezett jövőjéről, munkahelyi körülményeikről. A jelentkezéseket ennek az űrlapnak kitöltésével várják május 19-én éjfélig.

Forrás: MTI, borítókép: Örkény István Színház

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum