KULTer.hu - Klippremier – Duckshell: Boszorkány
121370
post-template-default,single,single-post,postid-121370,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Klippremier – Duckshell: Boszorkány

A Duckshell nevű fiatal világzenei banda a Boszorkány című dal klipjével jelentkezik, melyet a tagok izoláltságban forgattak, de nem akartak egy sokadik karanténklipet létrehozni, inkább a „magányos férfiak a nagyvilágban” téma köré szervezték vizuális mondanivalójukat. A videó a KULTer.hu-n látható először.

A zenekar 2017 óta működik Budapesten. Tömény tánczenéjükben magyar népzenei és dél-amerikai hatások is érvényesülnek. „A bandában székely és cigány, valamint két brazil származású tag is van, ezért a magyar és az angol mellett némelyik dalunk portugálul íródott” – mondják magukról.

Az első években rengeteget zenéltek Európa utcáin, amitől még energikusabbak lettek a koncertjeik.

A sok hangszernek és az extrém színpadi jelenlétnek köszönhetően mindig egyedi műsort visznek a színpadra. Pörgős dalaikat a közönség nem csak hallgatja, de végig is táncolja koncertjeiken.

„A karantén lekorlátozta a lehetőségeinket a Boszorkány klipjével kapcsolatban.” – mesélik, amikor a premierig vezető munkafolyamatról kérdezzük őket. „Pláne, hogy van, aki a Balatonon, van, aki egy tanyán, Kecskemét mellett zárkózott be,

Francisco, a szaxis pedig Brazíliában ragadt.

Viszont nem akartunk egy huszonötödik karanténklipet csinálni, mert az csak egyszeri poén. Olyat szerettünk volna forgatni, aminek majd pár év múlva is lesz jelentősége. Attól még, hogy világjárvány van, lehet érdekes cuccokat forgatni, akár a saját otthonodban is.

Szóval mindenki forgatott, mint az őrült, a maga kis szeparált világában,

aztán megkerestük Korom Anna barátunkat, aki filmrendező, hogy a káoszból teremtsen valami rendet, és ő csodák csodájára a hét zenekari tag össze-vissza anyagából egy kerek egészet hozott létre. A klipnek végül egyedi hangulata lett: magányos férfiak a nagyvilágban.”

Lássuk akkor a klipet:

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum