KULTer.hu - Online premiert kap az adaptáció
121566
post-template-default,single,single-post,postid-121566,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Online premiert kap az adaptáció

A 15 éves lány, aki kiállt az igazságtalansággal és az elnyomással szemben – Mészöly Ágnes Egészpályás indítás című novellája alapján készült Szabó Szonja Vércsék című rövidfilmje, mely május 16-tól az RTL MOST kínálatában lesz elérhető.

Igazi lányok igazi problémáiról szóljon, kerülve az idealizált ábrázolásmódot – ez vezette az alkotókat a kamaszokról, és nem csak nekik címzett film készítésekor; és az is, hogy

az Instagram-nemzedék posztjai mögött megbújó valós érzéseket, örömöket, sérelmeket, vágyakat kutassák.

A Vércsék egyszerre ifjúsági film, női film és sportfilm. Hatalmi helyzettel való visszaélésről, négy kamaszlányról, barátságról, összetartásról, szerelemről, árulásról és persze a kézilabdáról szól. Helyszíne egy fülledt magyar kisváros, ahol az elnyűtt szocialista építészeti hagyaték eklektikussá keveredik a gyorsan és olcsón felhúzott új házakkal.

A fiatalok már nincsenek elszigetelve, azonban ebben a világban mégsem egyértelmű a múlt szabályai, a sportnevelés hagyományai és a hímsovinizmus elleni lázadás.

Szabó Szonja korábbi rövidfilmjei nagy sikert arattak – többek között a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A Mentor című alkotását pozitív kritikai visszhang kísérte 2019-ben, számos díjra jelölték.

A Vércsék május 16-án kerül fel az RTL MOST online felületre, ahol azonnal ingyen megnézhető lesz, de premier előtt az RTL Klub is műsorára tűzi, május 16-án 2.45-kor.

A rövidfilmeket általában évekig csak fesztiválok vetítésein, illetve a tévében lehet egyszer-egyszer látni, de a gyártó cég, az Umbrella most az alkotókkal közösen úgy döntött, hogy elkészülése után azonnal szabadon elérhetővé teszi.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum