KULTer.hu - Online tartják meg a Margót
121551
post-template-default,single,single-post,postid-121551,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Online tartják meg a Margót

A Margó Irodalmi Fesztivál 2020. június 3-7. között online valósítja meg a kilenc év alatt megkerülhetetlenné vált irodalmi ünnepet, amely idén ötven programmal jelentkezik.

Az elmúlt hetekben a szervezők újragondolták a lehetőségeket, és megvalósítják a rendezvényt, mert fontosnak tartják megmutatni, hogy

az olvasással nemcsak élményt kapunk, hanem világlátást is, ezért a kultúrának kiemelt szerepe van a jelenlegi helyzetben.

„Sokféle szempontot kellett mérlegelni, de az elmúlt évtizedek olvasással töltött idejéből egy dolgot megtanultunk: az irodalom minden szélsőséges élethelyzetben segít jobban megérteni magunkat és a társadalmunkat, és erre most nagy szükségünk van” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója.

A Margón új kötetét mutatja be Erdős Virág, Fiala Borcsa, Krusovszky Dénes, a friss Aegon Irodalmi Díjas Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Spiró György, Szentesi Éva és Tompa Andrea.

A néző-olvasók találkozhatnak az idei Libri irodalmi díjasokkal és Bereményi Gézával is. A fesztivál második napján, június 4-én Trianon 100. évfordulójára emlékeznek: többek között beszélgetnek Ablonczy Balázs történésszel, bemutatják az Osiris Kiadó exkluzív szöveggyűjteményét, valamint a Cserna-Szabó András és Fehér Renátó szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológiát.

A főtámogató Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója, Sándor Gabriella így fogalmazott: „Soha nem volt relevánsabb és szívbemarkolóbb az alábbi Bookline üzenet:

»ha olvasol, akkor is elutazhatsz, amikor maradnod kell«.

A Margón a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Fortepan, a Katona József Színház, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a TRIP Karanténszínház és a Várkert Bazár is rendhagyó, online platformra tervezett előadással, beszélgetéssel vagy tárlatvezetéssel jelentkezik. A programtáblát május közepén teszik közzé a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán. A rendezvényre egyedi tartalmi megoldásokkal készülnek.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum