KULTer.hu - Idén nyáron is szoborpark Szentendrén
122606
post-template-default,single,single-post,postid-122606,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Idén nyáron is szoborpark Szentendrén

Szobrok a kertben címmel nyílt szabadtéri kiállítás tizenegy kortárs alkotó munkáiból június 17-én a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében, és június 27-ig tekinthető meg.

Az először tavaly, hagyományteremtő szándékkal megrendezett tárlat folytatásaként a Szentendrei Régi Művésztelep ligetes parkjában idén nyáron ismét olyan ideiglenes szoborpark jön létre, ahol a művek különleges világa a természet nyugalmában szólítja meg és ragadja magával a látogatókat – közölte az MTI-vel a művésztelepet működtető MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A kiállított műalkotások kisebbik része eddig is kültéren kapott helyt, sőt, kimondottan ilyen céllal gondolták ki őket alkotóik.

A bemutatott munkák többsége csak a tárlat idejére kerül a szabad ég alá.

A kiállítás mögött rejlő elgondolás szerint a parkokban és más közterületeken, urbánus terekben számtalan szobrászati alkotással lehet találkozni, amelyek azonban a legtöbb esetben valamilyen direkt funkciót töltenek be, emlékművek, és többnyire megrendelésre készülnek. Ez nem feltétlenül kell, hogy a művésziség rovására menjen, szögezik le a szervezők.

Az a fajta szabadság azonban, ami a Szobrok a kertben kiállításon megjelenik, csak kevés szabadtéren látható műalkotás sajátja,

egy autonóm művészi gondolkodásból ered.

A tárlatra felkért művészek eltérő szemléletmódja a kortárs hazai szobrászat sokoldalúságát mutatja be.

Az absztrakt és figurális műfajokon belül is eltérő tendenciák és gondolatok öltenek testet a tárlaton,

sőt, a kettőt összekötő formavilágok is megjelennek. A Cserhalmi Luca által rendezett kiállításon Baráth Fábián, Bakos Ildikó, Colin Foster, Farkas Zsófia, Kovách Gergely, Majoros Áron, Martin Henrik, Melkovics Tamás, Plank Antal, Szabó Ádám és Szabó György szobraival találkozhatnak a látogatók.

A tárlat szeptember 27-ig tekinthető meg, hétköznap 9 és 17, hétvégén 10 és 17 óra között.

Forrás: MTI, fotók: MANK

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum