KULTer.hu - Online aukció segít autistákat és galériákat
122740
post-template-default,single,single-post,postid-122740,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Online aukció segít autistákat és galériákat

Online aukciót indít az Autistic Art Alapítvány magyar kortárs művészek és galériák közreműködésével, mert a hagyományos jótékonysági árverések ellehetetlenültek, ám a szükség a helyzet hatására is nő: most nem csupán az autistákat, de a művészeket is segíteni kívánják az akcióval.

Az új koronavírus-járvány hatására minden megváltozott: az autista lakóotthonok számtalan támogatási forrása elapadt, így a helyzetük a korábbinál is nehezebbé vált. Időközben a művészeti rendezvények, vásárok, kiállítások legtöbbjét is törölték vagy elhalasztották, ami a kortárs művészek, illetve kisebb intézmények jövőjét is bizonytalanná tette.

Az Autistic Art Alapítvány reflektálva a helyzetre, saját maga hív életre online forrásteremtő eszközt.

Az online aukcióhoz szükséges felületet az Autistic Art Alapítvány saját maga fejlesztette. Magyar galériák, kortárs művészek, illetve autista fiatalok munkái is kalapács alá kerülnek a rendhagyó online aukció keretein belül. Az esemény célja nem csupán az autista lakóotthonok támogatása, ez alkalommal az alapítvány is segít a magyar kortárs művészeknek és galériáknak a megváltozott körülmények okán.

Az aukción eladott kortárs művek bevételéből egyharmad-egyharmad arányban részesül az alapítvány, a kortárs művészek és a galériák is.

Ezúttal is lesznek felajánlások az intézmények és az alkotók részéről, így például a Vintage Galéria saját gyűjteményéből felajánlott műveinek eladási ára teljes egészében az Autistic Art Alapítványt támogatja. A legalacsonyabb kikiáltási árat Uglár Csaba akvarellje kapta, licitje 44.000 forintról indul, míg a legmagasabb Bak Imre Collage II. című alkotásának kikiáltási ára: 1.780.000 forint.

Licitálni többek között az alábbi résztvevők munkáira lehet.

Kortárs magyar művészek (a teljesség igénye nélkül):

Várnai Gyula, Gyenis Tibor, Bullás József, Tarr Hajnalka, Bak Imre, Károlyi Zsigmond, Kóródi Zsuzsa, Moizer Zsuzsa, Eperjesi Ágnes, Haász István, Magyarósi Éva, Dobokay Máté, Esterházy Marcell, Roskó Gábor, Szíj Kamilla, Szilágyi Lenke, Sugár János, Bernát András.

Autista alkotók:

Bihari László, Zoltán Gábor, Varga Máté, Kalocsai Nóri, Réti Kristóf, Stadtmüller Tamás.

„Az elmúlt hónapokban mindenki megtapasztalhatta, milyen egy zárt világban létezni.”

Kovács Henrietta, az alapítvány ügyvezetője ezért a következő szavakkal hív fel a részvételre: „Legyen ez a megvásárolt tárgy egy memento, hogy soha ne feledjük el, az autizmussal élők világa a miénkkel ellentétben, bizonyos mértékig örök életükben zárva marad. Bízunk abban, hogy most megtörténik a várt szemléletváltás, amely segít láttatni minden résztvevővel, hogy mennyi mindent tehet a többségi társadalom azért, hogy ez a zártabb világ biztonságos maradhasson autista társaink számára.”

Az online aukció június 24-én 8 órakor indul és július 8-án 24 órakor zárul. A katalógus az alapítvány honlapján tekinthető meg.

Borítókép: Tarr Hajnalka: In vitro IX

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum