KULTer.hu - Szeptemberben érkezik a Friss Hús
122591
post-template-default,single,single-post,postid-122591,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szeptemberben érkezik a Friss Hús

Megvan a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál új időpontja: szeptember 10. és 16. között rendezik meg. A szervezők remélik, hogy a külföldi vendégek is részt tudnak venni a programokon, a közönség biztonságát szem előtt tartva, a fesztivál idején hatályban lévő egészségügyi szabályozásoknak megfelelően zajlik majd a rendezvény.

Március 29-én kezdődött volna a magyar rövidfilm legfontosabb ünnepe, a Friss Hús, amelyet a járványhelyzet miatt elhalasztottak.

Szeptemberben a fesztiválon a korábban meghirdetett válogatást vetítik majd a Toldi moziban, a line-up és a blokkok nem változtak.

A külföldi versenyprogramba tizenhét, a magyar válogatásba huszonnyolc rövidfilm került. Köztük szerepel a Szimbiózis, amely azóta a texasi South by Southwest fesztivál legjobb animációs kisfilmje lett, valamint a Verzió Filmfesztivál legjobb diák- és elsőfilmes alkotása, továbbá a többszörös díjnyertes Dombrovszky Lilla új rendezése is.

A legtöbb szakmai programot ugyancsak megtartják, várhatóan az elmúlt hónapokban kialakult kihívásokra reflektáló beszélgetések is bekerülnek a programba.

A külföldről érkező szakértők részvétele az ősszel érvényes utazási szabályozástól függ majd. A zsűri azonban mindenképp részt vesz a fesztiválon: külföldi tagjai vagy személyesen, vagy online zsűriznek majd.

A 2013 óta megrendezett fesztiválon felfedezett rövidfilmes rendezők közül azóta többen bemutatták már egész estés televíziós vagy mozifilmjüket is:

többek között Deák Kristóf (Foglyok), Hartung Attila (FOMO), Kárpáti György Mór (Guerilla), Szőcs Petra (Déva), Tóth Barnabás (Akik maradtak) és Zomborácz Virág (Utóélet).

Borítókép: You Are Overreacting

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum