KULTer.hu - Elmarad a Kolorádó, a SZIN és a FOO is
123706
post-template-default,single,single-post,postid-123706,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Elmarad a Kolorádó, a SZIN és a FOO is

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű (FOO), a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány július 30-i döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében.

A kormány új koronavírus-járvány miatti döntésére reagálva, amely alapján augusztus 15-e után sem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket, valamennyi program- és fesztiválszervező sajnálatát fejezte ki.

Bizakodás, ugyanakkor (lét)bizonytalanság is kiérződik a közleményekből, ami miatt arra kérik a fesztiválozókat, ne váltsák vissza, hanem, használják fel jegyüket a következő nyáron.

„Nehéz lesz most a jövőre koncentrálni, de biztosra vesszük, hogy pár nap múlva fel fogunk állni és azon törjük majd a fejünket, hogyan építsük fel a 2021-es fesztivált” – írják honlapjukon a Strand Fesztivál szervezői.

A kormány korábbi bejelentéseinek értelmében augusztus második felére, szeptember elejére tették át azokat a fesztiválokat, melyeket nem töröltek vagy szedtek szét különálló minifesztiválokra. Az előbbi stratégiát többek között a Sziget Fesztivállal közös szervezésű rendezvények és a Bánkitó választották. Az utóbbi csoportba pedig például a debreceni Campus Fesztivál tartozik, mely Campus Eleven néven szervez fesztiválnapokat, vagy a Völgyhétvégéket tervező Művészetek Völgye és az októberre Ördögkatlan Napokat kiíró Ördögkatlan Fesztivál.

„Szomorúan, de tudomásul vettük a tényeket.”

– fogalmaztak az EFOTT szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményben. „Bízunk abban, hogy sikerül egy olyan támogatási rendszert kialakítani, amely mind a zenészeknek, mind a hozzájuk tartozó stábtagoknak segítségére lesz, és amely mentén mi is fenn tudjuk tartani szervező, résztvevő kollégáink számára a stabil munkahelyet.” Mint írták, az idei EFOTT-ra elővételben vásárolt

jegy- és bérlettulajdonosoknak lehetőséget biztosítanak a voucherek 2021-es évre átvitelére, illetve a visszaváltására 3 százalékos kezelési költséggel.

A Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője, Kolonics Erika így fogalmazott a rendezvény honlapján: „Ötvenegy év után ez lesz az első év, hogy SZIN nélkül zár a nyár. De megértjük a helyzetet, és bízunk abban, hogy jövőre újra éled a fesztiválszezon.”

A Fishing On Orfű közleménye is bizonytalanságot tükröz: „A legfontosabb célunk mindig is az volt, hogy olyan fesztivált szervezzünk, amire mi is szívesen elmennénk.

A Fishing jövője, esetleges függetlensége, további szponzor- és reklámmentessége azon múlhat, mennyire tudjuk minimalizálni a mostani kárt” – közölték a szervezők.

A fesztivál új, kreatív támogatási rendszere egyben a jegyvisszaváltási felület is. A fesztiválozóknak lehetősége van a teljes vételár visszakérésére és egy választott részével támogatásra is. A legkisebb mértékben támogatók is kapnak exkluzív, digitális Fishinges tartalmakat és felkerülnek a fesztivál Dicsőségfalára, a mindent vivő csomag pedig egy különleges 2021. június 15-i beköltözőnapot ígér.

Elmarad a Paloznaki Jazzpiknik is. A szervezők az MTI-nek azt írták, bíznak abban, hogy a kormány döntése mindannyiuk biztonságát szolgálja.

„Egy kicsit szomorkodnak” még, majd „teljes gőzzel vágnak bele” a jövő évi Jazzpiknik szervezésébe.

„Akit csak lehet, megpróbálunk visszarepíteni az idei fellépők közül és mindenkit kárpótolni egy szuper fesztivállal a sok idei bizonytalanságért” – fogalmazott Valde Orsolya fesztiváligazgató. A Jazzpiknik szervezői rugalmas megoldásokat dolgoznak ki azok számára, akik megtartják a jegyüket és utalványra váltják át.

A Nagykovácsi melletti Adyliget bulija, a Kolorádó Fesztivál adta talán a leghatározattabban tudtul, hogy jól jön a szervezőknek a segítség: „Nagy szükségünk van a támogatásotokra idei költségeink fedezésére, valamint hogy jövőre minden eddiginél jobb Kolorádót tudjunk szervezni.

A támogatás ezúttal leginkább azt a döntést jelenti, hogy mit tesztek a már megvásárolt bérletekkel.” – írták a közösségi oldalukon.

Forrás: MTI, borítófotó: Kolorádó Fesztivál 2016

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum