KULTer.hu - Mundruczó angol filmje Velencében
123661
post-template-default,single,single-post,postid-123661,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mundruczó angol filmje Velencében

Horvát Lili filmje után Mundruczó Kornél első külföldi rendezését is beválogatták a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál programjába.

Európa fontos filmfesztiváljai közül a szarajevóit és a velenceit is megtartják idén. Utóbbit szeptember 2. és 12. közt rendezik meg Olaszországban, és a Rendezők hetére (Giornate degli Autori) válogatott tíz film közé idén először magyar film is bekerült: Horvát Lili második nagyjátékfilmje, a Felkészülés határozatlan ideig tartó együttlétre. „Márta titokzatos és hipnotikus belső utazása magával ragadott bennünket.

Horvát Lili nagyon kifinomult és érzelmes módon ábrázolja a női pszichét

és annak rejtekútjait.” – indokolta meg döntését Gaia Furrer, a Giornate degli Autori művészeti vezetője.

A filmfesztivál versenyprogramjába beválogatták Mundruczó Kornél első külföldön készült, Pieces of a Woman (Egy nő darabkái) című filmjét.

A forgatókönyvet Mundruczó alkotótársa, Wéber Kata írta, vágója szintén visszatérő név, Jancsó Dávid. A nagyjátékfilm főszereplői Vanessa Kirby és Shia LeBeouf, a rendező az operatőr, a látványtervező, a zeneszerző személyében is csupa nemzetközileg elismert névvel dolgozott együtt. A film az amerikai-kanadai Bron Studios gyártásában, a hazai Proton Cinema (Petrányi Viktória Executive Producer) közreműködésével készült.

A Pieces of a Womant harmincegy napig forgatták a kanadai Montréalban, és a helyi Arcade Fire egy dala is belekerült.

A film egy tragikus bostoni otthonszülés következményeinek történetét meséli el. Miközben a fiatal édesanya gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együtt élni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. Mundruczó és Wéber szerint ez az eddigi legszemélyesebb filmjük.

Forrás: filmhu

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum