KULTer.hu - Brazil díjat nyert a Drakulics elvtárs
123983
post-template-default,single,single-post,postid-123983,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Brazil díjat nyert a Drakulics elvtárs

A legjobb film díját nyerte el a kádárkori vámpírmese egy Brazíliában rendezett nemzetközi fantasy filmfesztiválon – közölte a Nemzeti Filmintézet.

A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték meg a XVI. Fantaspoát Porto Alegrében. Mint a fesztivál és streamszolgáltatásának elnevezése, a Darkflix is jelzi, a filmszemle kifejezetten a sötét fantasztikumból válogat. Ahogy Facebook-oldalukon írják, az idei felhozatalban szerepelt filippínó horror, metanyelvi fantasy, hihetetlen kalandfilm, spanyol thriller.

Ebbe a mezőnybe került, és nemzetközi szekciójában a legjobb lett Bodzsár Márk vámpír-retró-kém vígjátéka.

Az összegzés szerint a versenyprogramban 49 film indult, a díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött.

A film alaptörténete szerint a kubai forradalmat is megjárt Fábián Béla (Nagy Zsolt) hazatér Magyarországra, hogy a vietnámiak részére jótékonysági véradást indítson. A kémelhárítás azonnal rászáll, hogy kiderítsék Fábián barát vagy ellenség. Az akcióval az élettársi kapcsolatban lévő Magyar Máriát (Walters Lili) és Kun Lászlót (Nagy Ervin) bízzák meg. Mária kísérőként próbál meg Fábián bizalmába férkőzni, Laci pedig távolról figyeli az eseményeket.

Az akció során Fábián körül egyre több gyanús dolog történik, amelyek miatt egyre nyilvánvalóbb, hogy valójában vámpír.

A Drakulics elvtársot India A-kategóriás filmfesztiválján Goában láthatta először a nemzetközi közönség tavaly novemberben, azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte.

Kádárvámpír

A 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök története a hazai mozikban a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2019-ben, olvasható a közleményben. Decemberben a 2019 magyar KULTfilmjeit rangsoroló listánkra is beválogattuk.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum