KULTer.hu - Mundruczó filmje díjat kapott Velencében
125318
post-template-default,single,single-post,postid-125318,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mundruczó filmje díjat kapott Velencében

Mundruczó Kornél első külföldi gyártású filmje sikert aratott a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon: a női főszerepet játszó Vanessa Kirby lett a legjobb női színész, a film pedig megkapta a Arca CinemaGiovani díjat, és a kritikusoknak is tetszett.

A Cate Blanchett által vezetett zsűri Chloe Zhao rendezését, a Nomadlandet ismerte el a legjobb filmért járó Arany Oroszlánnal. A legjobb rendező díját Kiyoshi Kurosawa kapta a Wife Of A Spy című alkotásért, a legjobb férfi színész pedig Pierfrancesco Favino lett, aki a Padernostro című filmben játszotta a főszerepet.

Az Arca CinemaGiovani egy 30 fiatal diákból álló zsűri díja, akik a legjobb filmnek ítélték a Pieces of a Womant.

Mundruczó angol filmje Velencében

A film egy tragikus bostoni otthonszülés következményeinek történetét meséli el. Miközben a fiatal édesanya gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együtt élni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre. A Pieces of a Womant

harmincegy napig forgatták a kanadai Montréalban, és a helyi Arcade Fire egy dala is belekerült.

Mundruczó és a forgatókönyvíró Wéber Kata szerint ez az eddigi legszemélyesebb filmjük. A férfi főszerepet Shia LeBeouf játssza, a filmbe producerként Martin Scorsese is beszállt.

Forrás: 24.hu, borítókép: Tiziana Fabi, AFP

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum