KULTer.hu - 100 szóban a Város
104048
event-template-default,single,single-event,postid-104048,ajax_updown_fade,page_not_loaded

100 szóban a Város

2018. okt. 27. - 19:30

Budapest


Mozsár Műhely, Nagymező utca 21


Ismét láthatja a közönség a rendkívül népszerű 100 szóban a Város című előadást, melyben Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor tolmácsolják civilek rövid írásait fővárosunkról.

100 szóban Budapest a címe annak a projektnek, melyre bárki beküldheti saját pályázatát: maximum 100 szavas, személyes történeteket. Meglepően sokatmondó történetekbe tudják sűríteni mindennapi élményeiket a jelentkezők, írásaik által valóban megelevenedik előttünk egy bizonyos, jól ismert budapesti életérzés. Ha pedig elég frappáns a sztori, és színpadra kívánkozik, bekerülhet a 100 szóban a Város című előadásba is.

Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor előadásában több alkalommal láthatta már a közönség ezt a pörgő, hol vicces, hol elgondolkodtató, hol könnyeket előcsaló “stand up” performanszt. 2018. október 27-én, szombaton 19:30-kor újra műsorra tűzi az előadást a Mozsár Műhely. Aznap kiderül többek közt, mire emlékezteti az egyik történetírót az Operaház szfinx szobra, mi lett a vége egy Palatinus-ra megbeszélt randinak, hogyan émelyíthet valakit az, ha felpróbál pár cipőt, vagy hogy mi is az a panorámakuka…