KULTer.hu - 20. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár
44581
event-template-default,single,single-event,postid-44581,ajax_updown_fade,page_not_loaded

20. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

2013. aug. 13. - 10:00

Pest megye


Százhalombatta, Ráckeve, Tököl, több helyszínenMinden település életének fontos része a hagyományteremtés, a külvilág előtt való megmutatkozás, az önálló arculat megteremtése. Vannak olyan települések, ahol ezért szinte semmit sem kell tenni, mert a földrajzi fekvés, a történelmi múlt önmagát adva csak a felhasználásra vár. Vannak azonban olyan települések, melyek egyáltalán nem rendelkeznek hagyományokkal, illetve mivel a főváros árnyékában vannak, nagyon nehéz számukra kilépni ebből az árnyékból.

Három ilyen árnyékban lévő település hívott életre (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl) egy olyan rendezvényt, amely mára méltán a régió – Pest megye déli részének – legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

A fesztivál 12 napja a hagyományőrző kultúra jegyében zajlik, a programok az élő népművészet (néptánc, népzene, népi játék, tárgyalkotó kézművesség) elemeit vonultatják fel, valamint a társművészetek (képzőművészet, utcaszínház?) számára adnak bemutatkozási lehetőséget.

A fesztivál szakmai, illetve CIOFF központja Százhalombatta, főbb eseményei a települések között megosztottan történnek. Így bár a rendezvény egységes, az azonos programok mellett mindegyik település sajátos, csak rá jellemző programelemeket is kínál az odalátogatóknak.